Învaţă cum să meditezi - Deepak Chopralink

 


Dacă apare vreun gând, lăsaţi gândul deoparte, respiraţi adânc şi doar fiţi prezenţi este numai pentru voi. Noi suntem o mică părticică a întregii Creaţii. Căutam fiecare să avem o sănătate bună, pace, cunoaştere şi prosperitate, armonie, şi mai presus de toate o viaţă fericită în toate timpurile şi în toate situaţiile. Fiecare persoană se străduieşte din greu să atingă această stare. Dar poate fi această stare atinsă într-adevăr? Da, poate fi atinsă.

Toate acestea sunt posibile prin înţelegerea Energiei Cosmice şi a cunoaşterii Sinelui.

ACUM, să cunoaştem energia Cosmică. energia Cosmică există peste tot în Cosmos este legătura între galaxii, planete, oameni şi molecule este spaţiul dintre fiecare şi TOT, este legătura care ţine întregul Cosmos în ordine. energia Cosmică este forţa vieţii. energia Cosmică este esenţială pentru a menţine ordinea vieţii noastre şi pentru expansiunea conştiinţei noastre. energia Cosmică este baza tuturor acţiunilor şi funcţiilor noastre. Noi primim o oarecare cantitate de energie Cosmică în somnul profund şi în liniştea totală. Noi folosim această energie pentru toate activităţile noastre zilnice ale minţii noastre: pentru a vedea a vorbi, a auzi, a gândi, şi pentru toate acţiunile corpului nostru. Această energie limitată obţinută în somn nu este suficientă pentru toate aceste activităţi de aceea ne simţim epuizaţi obosiţi şi încordaţi. Această stare duce la stres fizic şi mental şi la tot felul de boli. Singurul mod prin care putem să trecem de toate astea este să obţinem cât mai multă energie cosmică. energia Cosmică este esenţială pentru menţinerea ordinii vieţii noastre şi pentru a duce o viaţă sănătoasă şi fericită pentru a fi implicaţi total în toate situaţiile în care ne aflăm pentru a obţine cunoaştere şi în final, pentru a ne extinde conştiinţa.

Putem obţine energie Cosmică din abundenţă numai prin MEDITAŢIE. Somnul este meditație inconștientă. Meditaţia este somn conştient. În somn, obţinem o energie limitată. În meditație obținem energie din abundenţă. Această energie sporeşte puterea corpului nostru a minţii şi a intelectului, deschide calea celui de-al şaselea simţ şi dincolo de el... Cu această energie amplificată prin meditaţie vom fi relaxaţi, sănătoşi şi fericiţi. De asemenea, ne ajută să atingem performante mărite pe tărâmul fizicMeditaţia nu este altceva decât o călătorie a conştiinţei spre Sine. În meditaţie, călătorim conştient de la corp la minte şi de la minte la intelect.

Pentru a medita, mai întâi trebuie să oprim toate funcţiile corpului şi minţii: mişcările corpului, văzul, vorbirea şi gândirea.

ACUM, să învăţăm să medităm. Pentru meditaţie, primul lucru important este poziţia. Puteţi sta în orice poziţie, dar poziţia trebuie să fie foarte confortabilă şi stabilă. Putem medita fie pe jos, fie pe scaun, putem medita în orice loc, oriunde ne simţim confortabil. Staţi confortabil, încrucişaţi picioarele şi împreunaţi degetele mâinilor. ACUM, închideţi ochii. Opriţi flecăreala interioară sau exterioară. Nu recitaţi nici un fel de mantre, doar relaxaţi-vă total, doar atât. Când încrucişăm picioarele şi degetele de la mâini se formează circuitul energetic care ne dă mai multă stabilitate. Ochii sunt porţile minţii aşa că ochii trebuie să fie închişi. Recitarea de mantre sau flecăreala, internă sau externă sunt activităţi ale minţii, deci trebuie oprite şi ele. Când corpul se relaxează, conştiinţa se mută către următoarea zonă, minte şi intelect. Mintea nu este altceva decât un mănunchi de gânduri. Sunt numeroase gânduri care apar mereu în minte. Atunci când sunt gânduri în minte putem avea o mulţime de întrebări ştiute sau neştiute. Pentru a transcede mintea şi intelectul trebuie să ne observăm respiraţia.

Observaţia este natura Sinelui aşa încât, trebuie să fim martorii respiraţiei noastre. Nu respiraţi conştient. Nu inspiraţi şi expiraţi în mod voit. Lăsaţi inspiraţia şi expiraţia să se întâmple de la Sine. Doar observaţi respiraţia normală.

Aceasta e cheia principală. Aceasta e calea.

Nu urmăriţi gândurile care vin, nu vă agăţaţi de cereri, întrebări sau gânduri. Lăsaţi gândurile la o parte, reveniţi la respiraţie, observaţi respiraţia normală, fiţi cu respiraţia voastră, apoi densitatea gândurilor se reduce încet. Respiraţia devine mai uşoară şi mai scurtă, în final respiraţia ajunge la intensitatea minimă şi se stabileşte că o scânteie între sprâncene. În această stare, e ca şi cum nu am avea respiraţie şi nici gânduri. Vom fi total lipsiţi de gânduri. Această stare se numeşte "starea Nirmal" sau "Starea fără gânduri".

 Aceasta este starea meditativă. În această stare, vom fi inundaţi de energie Cosmică.

Cu cât omul meditează mai mult cu atât mai multă energie cosmică va primi corpul ETERIC. corpul energetic formează mai mult de 72.000 de "nadis-uri" sau tuburi energetice care se răspândesc pe suprafaţa întregului corp. Toate aceste tuburi energetice încep din regiunea creştetului. Această regiune este numită "brahmarandra".  Nadis-urile se răspândesc în tot corpul că rădăcinile şi lăstarii unei plante. Pe corpul energetic se bazează proiectul vieţii noastre. Acest corp energetic este sursa principală a acţiunilor şi chiar a existenţei noastre.

 corpul nostru energetic primeşte energie cosmică în somnul profund şi în meditaţie.

Noi folosim această energie pentru activităţile corpului şi a minţii noastre cum ar fi: văzul, vorbirea, auzul, gândirea şi toate activităţile noastre fizice. Toate aceste funcţii se bazează în totalitate pe aportul de energie Cosmică. Influxul de energie Cosmică depinde pur şi simplu de gândurile noastre. Când avem gânduri, influxul de energie cosmică este blocat. Cu alte cuvinte, gândurile noastre împiedica influxul energiei cosmice. Când influxul de energie cosmică este mai mic, energia din tuburile energetice scade. Aceasta golire a lor cauzează blocaje eterice în corpul eteric. Aceste blocaje eterice duc pe rând la anumite boli ale corpului fizic.

Cu alte cuvinte, la rădăcina cauzelor tuturor bolilor stă lipsa de energie din corpul eteric.

 În meditaţie obţinem energie cosmică din abundenţă care curge prin toate tuburile energetice ale corpului nostru. Când energia cosmică circulă prin tuburile energetice, datorită curgerii intense, ea curata blocajele eterice. Când blocajele eterice sunt curăţate ne vindecăm de orice boală. Când energia începe să curgă prin "brahmarandra" simţim un fel de greutate în creştetul capului său greutate în întregul organism. Când energia curata tuburile energetice într-o anumită regiune putem simţi o senzaţie de mâncărime sau durere în acea regiune. Câteodată experimentăm durere în diferite regiuni ale corpului fizic. Pentru acest tip de dureri, nu e nevoie să luăm medicamente. Toate aceste dureri vor trece meditând. Mai mult, prin aportul crescut de energie Cosmică, prin meditaţie, ne putem vindeca de toate bolile fizice sau mentale.

 Acum, să repetăm ce am înţeles până acum.

Meditaţia este o călătorie spre Sine pentru care trebuie să transcedem corpul şi mintea. Prin alegerea unei poziţii confortabile, corpul nostru se relaxează şi asta facilitează transcederea conştiinţei corporale.

Prin observarea respiraţiei normale transcedem mintea.

Când transcedem corpul şi mintea energia Cosmică se revarsă.

energia Cosmică vindeca toate bolile corpului aşa încât, putem fi sănătoşi şi fără medicamente.

Mult mai multă energie Cosmică ne eliberează de tensiunea şi stresul minţii.

Pe măsură ce practicăm mai mult meditaţia mintea devine calmă, şi are mai mult spaţiu, aceasta duce la o putere mai mare de memorare.

Mai multă meditaţie ne conduce spre capacităţi superioare de înţelegere.

Apoi, duce la relaţii interpersonale bune.

Meditaţia îmbunătăţeşte fericirea vieţii de familie.

mintea va fi liniştită.

Meditaţia ne face sănătoşi şi fericiţi.

Meditaţia ne ajută să găsim răspunsuri la toate întrebările.

Pentru a obţine toate astea, şi chiar mai mult meditaţia ar trebui practicată în fiecare zi.

Meditaţia poate fi practicată în orice loc.

Meditaţia poate fi practicată la orice oră chiar şi în timpul unei călătorii într-o şedinţă.

timpul de meditaţie ar trebui să fie egal cu vârsta de exemplu, o persoană de 32 de ani ar trebui să mediteze cel puţin 30 de minute într-o şedinţă. Pentru a medita, nu este nevoie să abandonaţi viaţa de familie. Fiecare om ar trebui să mediteze. Copiii sunt cei mai buni meditatori, ei pot începe să mediteze de la vârsta de 5 ani. Pentru a medita, nu este nevoie să căutaţi vreun guru sau vreun Maestru fizic. Guru, Maestrul, sunt în interior.

Respiraţia vă este Guru. Respiraţia vă este Maestru. Meditaţia este pentru oricine. Meditația este călătoria conştiinţei spre Sine. Pentru a medita, trebuie să transcedem corpul şi mintea. Când transcedem corpul şi mintea descoperim Şinele. Apoi, primim energie Cosmică din abundenţă. Prin mai multă meditaţie, se extinde cunoaşterea de Sine.

ACUM, să încercăm să înţelegem ce este CONŞTIINŢA ...

 

backward_step backward page:1/2 forward forward_step