Cheile de aur pentru Ascensiunea în timpul vieţiilink


Adesea vă canalizaţi energiile în detalii colaterale şi daţi uitării cele mai importante elemente ale căii spirituale. Aici veţi regăsi o listă foarte cuprinzătoare, universală şi eclectică, pe care o puteţi aplica la orice religie sau cale spirituală pe care aţi ales-o.

Multe din aceste practici sunt sigur că le aplicaţi deja, iar altele cuprinse în lista vă vor reaminti de lucruri uitate. În mod deliberat, nu am intrat în detalii foarte amănunţite pentru că mi-ar fi trebuit mult mai mult decât un capitol. Aceia dintre voi care doriţi mai multe detalii, puteţi citi toate cele cinci volume ale cărţii ”Enciclopedia Căii spirituale pe înţelesul tuturor”. În acest capitol am rezumat cheile de aur care consider că va asigura realizarea Sinelui Divin în această viaţă. Pe măsură ce citiţi lista de mai jos, vă sugerez să faceţi şi o evaluare personală onestă şi să determinaţi care sunt punctele voastre forte şi care sunt aspectele care au nevoie de mai multă atenţie şi concentrare. Cheia realizării personale este întotdeauna o dezvoltare holistică.

În medie, disciplina personală este foarte bine dezvoltată în anumite aspecte şi foarte slab dezvoltată în altele. Niciodată să nu uitaţi că există trei nivele de dezvoltare spirituală: spirit, psihic şi fizic sau nivelele materiale. Toate acestea trebuie stăpânite separat şi distinct la nivelul lor propriu înainte ca integrarea completă, sinteză şi uniunea să poată avea loc.

Pe măsură ce parcurgeţi lista de mai jos, verificaţi foarte onest punctele forte şi slăbiciunile. Apoi, stabiliţi-vă un plan de atac, o rutină şi un regim spiritual pentru a putea dezvolta zonele în care sunteţi slabi. Dacă lista vi se pare foarte complexă, atunci stabiliţi-vă un plan pentru următorii cinci sau zece ani din viaţă. De exemplu, puteţi alege să lucraţi pe diferite aspecte, în cicluri de câte trei luni.

Djwhal Khul a spus că, în cadrul acestui ciclu planetar accelerat, este posibil pentru o persoană să avanseze de la iniţierea a treia la iniţierea a şasea în şase ani. Dar,bineînţeles că acest lucru presupune un angajament de 100%. Nu există limită de viteza in care să puteţi creşte, totul depinde de voi. Cel mai important însă este să fiti organizaţi în modul de abordare al dezvoltării holistice.

După această scurtă introducere, vă detaliez mai jos lista cu cele 100 chei de aur ale practicii spirituale care vă asigură eliberarea şi ascensiunea în acesta viaţă.1. Cea mai importantă cheie de aur, în opinia mea, este să priviţi fiecare persoană,animal, plantă sau minerală ca pe Dumnezeu care vă vizitează în formă fizică. Primiţi pe toţi şi toate ca pe o încarnare a Sinelui Etern, inclusiv pe voi înşivă.
2. Prima cheie conduce la cea de-a doua cheie de aur care este „Iubiţi-L pe Domnul Dumnezeu cu toată inima, sufletul şi mintea. Preţuiţi-vă şi iubiţi-vă aproapele ca pe voi înşivă.” Este mai uşor să practicaţi iubirea necondiţionată atunci când vă amintiţi că Dumnezeu este întrupat în toate formele.
3. Ce-a de-a treia cheie de aur este definiţia devenită celebră pe care Sfinţia Sa,Lord Sai Baba a dat-o lui Dumnezeu: „Dumnezeu este egal cu omul minus EGO.” Egoul negativ este ca un munte enorm care stă între voi şi realizarea de Sine. Muriţi pentru Sinele vostru inferior şi vă veţi realiza Sinele cel mai înalt. La începutul căii spirituale,egoul negativ este la control. În mijlocul căii, se dă o luptă dramatică pentru control.La finalul căii, egoul negativ care este întrupat ca cel între lumi (Farmecul, Maya, Iluzia) este stăpânit şi subjugat.
4. „Meditaţi” zilnic şi cu regularitate. Prin rugăciune vorbiţi cu Dumnezeu, prin meditaţie îl ascultaţi şi îl experimentaţi pe Dumnezeu.
5. Cereţi zilnic şi cu consecvenţă ajutor de la Dumnezeu, de la Maeştrii Ascendenti si de la îngeri. Dumnezeu şi Forţa divină vă pot ajuta doar dacă cereţi acest lucru.De ce să faceţi totul singuri când există atât de mult ajutor disponibil? Forţele din dimensiunile Superioare evoluează doar servind umanitatea, astfel încât sunt mereu nerăbdătoare şi încântate să ajute, dar datorită Liberului arbitru, ele trebuie invitate.
6. Învăţaţi să fiţi un canal. Practica spirituală va accelera evoluţia voastră spirituală de mii de ori. Nu trebuie neapărat să faceţi channeling, dar învăţaţi cum să canalizaţi energia spirituală conştient în cât mai multe forme şi moduri astfel încât să fie în consecventă cu calea voastră spirituală individuală unică.
7. Învăţaţi să vă menţineţi mintea cu consecvenţă în lumină. Acest lucru înseamnă să vă menţineţi mintea cu consecvenţă în suflet şi în spirit. Marea majoritate a discipolilor şi aspiranţilor sunt în mod cert racordaţi la suflet, dar nu reuşesc să se menţină acolo. Aceasta este adevărată provocare.
8. Învăţaţi să vă controlaţi corpul fizic şi toate poftele acestuia. Aceasta este regula de aur ca să puteţi trece de prima iniţiere.
9. Învăţaţi să vă controlaţi corpul emoţional şi dorinţele. Acesta este regula de a urca să puteţi trece de a doua iniţiere. Nu permiteţi emoţiilor să vă conducă. Voi sunteţi Dumnezeu şi trebuie să învăţaţi să vă alegeţi propriile emoţii. Când această regulă de aur este însuşită, veţi experimenta perioade din ce în ce mai lungi de linişte interioară continuă, de linişte şi bucurie.
10. Învăţaţi să vă controlaţi corpul mental. Voi nu sunteţi mintea voastră. mintea voastră este doar o unealtă cu ajutorul căreia vă creaţi realitatea.Learn to master your mental body. You are not your mind. Aceasta este regula de aur ca să puteţi trece de cea de-a treia iniţiere şi care va conduce la contopirea cu sufletul şi la integrarea totală a personalităţi.
11. Scăpaţi şi eliminaţi toate dorinţele, dar păstraţi numai dorinţă de eliberare, ascensiune şi realizare a lui Dumnezeu. Dorinţa materială este unul dintre cele mai mari blocaje pentru discipolii şi aspiranţii aflaţi pe calea spirituală.
12. Faceţi din invocarea numelor lui Dumnezeu o practică zilnică pe parcursul intregii voastre vieţi. Când faceţi acest lucru, vizualizaţi-L pe Dumnezeu în orice formă doriţi. Aceasta este una dintre cele mai importante practici pentru realizarea de Sine.Faceţi această practică pe parcursul întregii zile: când mergeţi pe stradă, când staţi la coadă la magazin, când conduceţi etc. Oricare ar fi provocările voastre în această viaţă,acesta este „antidotul spiritual”.
13. Niciodată să nu vă predaţi puterea personală nimănui! Nu daţi puterea personală altor oameni! Nu daţi puterea personală Maeştrilor Ascendenţi! Nu daţi puterea personală minţii voastre subconştiente, copilului interior, egoului negativ, dorinţelor,celor cinci simţuri, corpurilor - psihic, emoţional sau mental. Această lecţie poate fi cea mai importantă lecţie dintre toate. calea spirituală începe atunci când voi începeţi să deţineţi puterea personală. Fără putere personală veţi fi o victimă sigură în viaţă şi veţi fi complet disfuncţionali. Fără putere personală nu puteţi iubi şi nu puteţi face celelalte practici. Această cheie este atât de importantă încât ea nu poate fi niciodată suficient de mult scoasă în evidenţă.
14. Următoarea cheie de aur o urmăreşte îndeaproape pe precedenta. Folosiţi-vă puterea personală exclusiv în serviciul iubirii necondiţionate, în serviciul lui Dumnezeu şi al umanităţii. Astfel nu trebuie să vă sperie să deţineţi această putere în proporţie de 100%.
15. Fiţi siguri să conştientizaţi că aveţi un copil interior şi învăţaţi să îl dezvoltaţi în mod corect. Mulţi oameni spirituali devin atât de implicaţi în realităţile spirituale şi în Dumnezeu încât uită că deţin un copil interior care are nevoie să fie iubit şi protejat.Dumnezeu şi Maeştrii nu vor face asta pentru voi. Aceasta este treaba voastră. Aceasta este o parte a fiinţei integrată ca persoană. Vorbiţi cu copilul interior şi asiguraţi-vă că primeşte ceea ce are nevoie. Ideal este să vă trataţi copilul interior cu iubire şi fermitate.
16. Dedicaţi-vă viaţa în serviciul umanităţii. Asiguraţi-vă că întâi vă împliniţi pe voi înşivă, astfel încât să serviţi din preaplinul vostru şi nu din goliciunea voastră.
17. Citiţi cărţi şi scripturi din toate religiile şi căile spirituale. Lectura spirituală devine un vagabond gonit de mulţi care au apucat calea spirituală şi nu ar trebui să se întâmple aşa. Este o practică foarte importantă.
18. Rămâneţi în echilibru tot timpul. Învăţaţi să trăiţi în ‘Tao’ (calea). Tao este ca atunci când faceţi surfing pe un val. Nu vreţi să o luaţi înaintea valului deoarece vă va răsturna. Nu vreţi nici să fiţi prea lent şi să rămâneţi în urma valului deoarece il veţi pierde. Învăţaţi să trăiţi mereu în Tao şi în armonie cu viaţa. Fiţi moderat în toate lucrurile. Eliminaţi extremismul. Urmaţi „calea de mijloc”.
19. Practicaţi vindecarea prin atitudine. Când începeţi să vă simţiţi rău, examinaţi-vă atitudinile şi credinţele care sunt cauza modului în care vă simţiţi. Nu uitaţi niciodată că gândurile voastre sunt cele care vă creează realitatea şi aici intră şi emoţiile.„Aşa cum un om gândeşte, aşa este el.” „Fie făcut pentru tine, aşa cum tu crezi.”Practicaţi afirmaţiile şi vizualizările pozitive.
20. Fiţi ancoraţi şi conectaţi cu Mama Pământ. Multe persoane spirituale nu sunt împământate şi nu se pot integra cu aspectul pământesc şi material al lui Dumnezeu.Dumnezeu este tot atât de prezent în materie cât este şi în dimensiunile superioare.Ideea este să aduceţi raiul pe Pământ.
21. Învăţaţi să echilibraţi aspectele Sinelui vostru feminin şi masculin. Aceasta e o cerinţă necesară pentru ascensiune.
22. Învăţaţi să integraţi cele trei minţi. Toate trebuie să fie utilizate şi integrate la putere maximă la fiecare nivel. Nu vă bazaţi prea mult doar pe o singură minte.
23. Demonstraţi şi practicaţi tot ce ştiţi şi veţi primi din ce în ce mai mult. Mulţi oameni citesc o mulţime de cărţi, dar totuşi nu demonstrează şi nu practică ceea ce au învăţat. Astfel, ceea ce învăţaţi este absolut inutil dacă nu aplicaţi în viaţa de zi cu zi.
24. Faceţi zilnic rugăciuni de protecţie, vizualizări sau afirmaţii ca pe o practică spirituală standard în cursul vieţii. Aceasta este o cheie de baza foarte simplă pe care toţi cei aflaţi pe calea spirituală ar trebui să o facă.
25. Învăţaţi să asiguraţi un echilibru celor patru corpuri ale voastre: fizic, mental,emoţional şi spiritual. Aceasta este o altă condiţie necesară pentru ascensiune.
26. Practicaţi orice formă de exerciţiu fizic zilnic sau cel puţin o dată la două zile.Dacă deveniţi spiritual, nu înseamnă că puteţi opri disciplina corpului fizic.
27. Iertaţi pe toţi şi toate, inclusiv pe voi înşivă. Cum spune şi „Cursul de Miracole”,„Iertarea este cheia fericirii”. Ranchiuna nu face decât să vă rănească şi să vă ţină legaţi în procesul reîncarnărilor.
28. Transcedeti dualitatea. Acest fapt înseamnă că trebuie să învăţaţi să rămâneţi echilibraţi şi calmi, indiferent dacă trăiţi o pierdere sau un profit, o plăcere sau o durere,o boală sau sănătate, o victorie sau o înfrângere, dacă oamenii vă laudă sau vă critică. Aceasta este conştiinţa Sinelui Divin. Este conştiinţa ancorării în pacea interioară,în fericirea şi bucuria interioară indiferent de ceea ce să întâmplă în afara acestei conştiinţe. Evenimentele din afară nu vă fac să simţiţi nimic. Atitudinea voastră faţă de aceste evenimente este cea care vă conduce la implicarea sentimentelor.
30. Învăţaţi să dezvoltaţi dragostea de Sine. Dacă nu vă iubiţi pe voi înşivă, veţi sfârşi prin a căuta dragostea, meritul, aprobarea sau acceptarea din partea celorlalţi oameni, iar acest fapt vă va scoate definitiv din starea de echilibru.

backward_step backward page:1/3 forward forward_step