Dezamăgiţi sau deranjaţi?link

Care este diferenţa dintre dezamăgire şi deranj? De exemplu, dacă v-aş invita să participaţi la un Eveniment împreună cu mine şi aş aştepta cu nerăbdare să petrecem timpul împreună, gândindu-mă că v-aţi distra şi ştiind că ne-am simţi bine împreună şi voi nu aţi mai putea să mergeţi, aş fi dezamăgită pentru că mi-aş fi dorit cu adevărat să ne petrecem timpul împreună. Dar dacă aş primi o invitaţie la un Eveniment, aş avea nevoie de un partener şi v-aş cere să mă însoţiţi, gândindu-mă că aţi fi disponibili şi pe urmă voi nu aţi mai putea veni, aş fi deranjată (dar să zicem că aş fi dezamăgită) pentru că ACUM ar trebui să găsesc pe altcineva sau să merg singură.

Diferenţa dintre cele două situaţii are de a face cu conexiunea, cu inima şi serviciul. Dacă conexiunea este cu adevărat simţită din inimă, generoasă, echilibarata energetic şi cu compasiune, atunci, când cealaltă persoană nu este disponibilă, apare dezamăgirea. Dar dacă atunci când vorbiţi despre conexiune folosiţi cuvinte de genul trebuie sau ar trebui să sau puteţi spune vor fi dezamăgiţi şi ştiţi că asta se întâmplă din cauza lucrurilor pe care le faceţi pentru ceilalţi şi nu datorită celui care sunteţi în relaţia respectivă, atunci lipsa prezenţei şi a disponibilităţii voastre devine un deranj care îi dezamăgeşte, dar nu este o dezamăgire dintr-o perspectivă echilibrată energetic, din inimă şi generoasă. Mai pe scurt, îi deranjaţi deoarece nu mai sunteţi disponibili şi ACUM trebuie să găsească pe altcineva.

E uşor să ne asumăm rolul de vindecători în relaţiile noastre şi să cădem în rolul de Vindecător Martirizat înainte de a ne da seama că ne-am asumat multe obligaţii şi răspunderi care ţin de ceilalţi. Am putea să numim asta cedarea puterii, dar ţinând cont de obligaţiile noastre de vindecători, suntem recunoscători pentru ocazia de a aduce un serviciu altora. Avem însă nevoie să ne asigurăm că facem asta din compasiune şi nu din milă, că ne servim propriile nevoi mai întâi, că ţinem cont de noi înşine şi că suntem noi fericiţi, înainte de a ne baza alegerile pe faptul că cineva va fi sau nu dezamăgit de acestea, deoarece dezamăgirea s-ar putea să nu fie termenul potrivit pentru reacţia lor. 

De unde ştiţi dacă cineva este dezamăgit sau deranjat de alegerile voastre?

Iată câteva întrebări cheie pe care să vi le puneţi atunci când vă faceţi alegerile:

Vă temeţi să le spuneţi despre alegerea voastră deoarece ştiţi că acest lucru va conduce la un mare scandal sau o mare dramă?

Vă bazaţi alegerile pe ceea ce ştiţi că acel cineva se aşteaptă să faceţi sau să fiţi pentru el?

Vă întrebaţi dacă se vor descurca fără voi, vă simţiţi răspunzători pentru anumite aspecte ale vieţii lor sau aveţi un gen de obligaţii faţă de ei?

Vă bucuraţi cu adevărat de timpul petrecut cu ei şi sunteţi cu adevărat fericiţi în această relaţie sau aveţi tot timpul multe de rezolvat?

Simţiţi că îi daţi persoanei respective mai mult decât primiţi, că faceţi mai mult pentru ea decât face ea pentru voi sau că există un dezechilibru energetic şi emoţional şi că voi sunteţi cei care simt acest ezechilibru?

Dacă faceţi o alegere transformatoare şi ştiţi că e posibil ca ei să nu se bucure pentru voi, atunci alegerea va conduce la un deranj care vouă vă poate părea ca fiind o dezamăgire, dar în realitate nu este. Singurul lucru care contează cu adevărat în această decizie este dacă noi suntem sau nu fericiţi oricare ar fi situaţia. Dacă o situaţie nu vă face fericiţi, dacă vă goleşte de energie, dacă vă simţiţi trişti, revoltaţi sau furioşi, atunci situaţia este dezechilibrată şi alegerea voastră vă poate readuce echilibrul. În acelaşi timp, ea poate schimba contribuţia sau participarea voastră în viaţa altcuiva şi acest lucru se întâmplă la fiecare redistribuire energetică.

Înainte de a vă angaja în schimburi bazate pe milă cu cineva, amintiţi-vă că toţi sunt puternici în propria viaţă şi toţi au aceeaşi sursă de putere. Noi ne folosim puterea în moduri diferite şi ne permitem să avem o întreagă gamă cantitativă de energie, avem însă exact acceasi putere deoarece cu toţii avem aceeaşi sursă. Nimeni nu ne poate lua puterea fără consimţământul nostru, fie că o cedăm conştient, fie inconştient.

Aşadar, atunci când luaţi în considerare ultimele transformări şi vă treceţi în revistă alegerile şi cine este afectat de acestea, întrebaţi-vă dacă veţi fi o sursă de dezamăgire sau de deranj. Şi în orice caz, faceţi o alegere care să vă convină, care vă face fericiţi, care reprezintă cea mai satisfăcătoare şi mai orientată spre Sine utilizare a energiei voastre şi care se aliniază celei mai puternice, mai pline de bucurie şi mai expansive intententii pe care o aveţi pentru viaţa voastră.

=======

Copyright (c) 2015 by Jennifer Hoffman.


Editura FOR YOUlink-external