DEBLOCARE ENERGETICA - Intre intuneric si lumina se formeaza UMBRAlink

Termenul de "umbra" a fost prima data folosit de catre Jung pentru a defini un complex al subconstientului responsabil de refularea si inabusirea aspectelor constiintei. Jung foloseste termenul "umbra" facand referire la acele parti ale personalitatii noastre care au fost respinse din cauza fricii, a ignorantei, a rusinii sau a lipsei de dragoste. Explicatia de baza data umbrei a fost simpla: "umbra" este persoana care ai prefera sa nu fii". De exemplu, umbra unei persoane care se considera buna poate fi una rea. Umbrele noastre detin secretul lui "cine suntem". Jung credea ca integrarea umbrei va avea un impact profund, dandu-ne noua posibilitatea de a redescoperi o sursa mai profunda a propriei noastre vieti spirituale. Pentru a face acest lucru: "suntem obligati sa ne luptam cu raul, sa ne confruntam cu umbra, sa integram diavolul. Nu avem de ales."  

Conform lui Jung, fiinta umana se lupta cu umbra in patru moduri: negare; proiectie; integrare; transmutatie.

Am ales aceasta introducere pentru o scurta incursiune in lumea lui "eu nu sunt asa";. Viata noastra este oglinda noastra. Absolut toti oamenii si toate aspectele care ne compun existenta sunt reflectii ale lumii noastre interioare. De obicei, din frica sau neiubire, ne ascundem, ne prefacem si proiectam in afara noastra ceea ce se afla inauntrul nostru. Intalnirea umbrei (ce amuzant, nu-i asa) este un proces anevoios si inconfortabil. Din pacate, fara a ne cunoaste umbra, nu avem libertatea de a fi si libertatea de a alege.  

Cea mai evidenta proiectie a umbrei se reflecta in tendinta de a-i critica sau judeca pe altii.  

Dar, sa nu uitam ca si admiratia pe care o nutrim fata de semenii nostri este o proiectie a calitatilor noastre. Revenind la umbra... Fiecare dintre noi, ne-am confruntat voit sau nu cu situatii tensionate intre noi si cei din jur. De obicei, avem tendinta de a ne extrage pe noi din conflict si de a arata acuzator catre ceilalti. Oricat de bizar sau inacceptabil v-ar parea, victima unei agresiuni atrage singura aceasta experienta in viata sa. Probabil ca undeva, in umbra sa, exista un cumul de agresivitate neasumata. Atunci cand nu ne asumam o trasatura a personalitatii, aceasta se proiecteaza "afara".

Umbra sau cheia schimbarii.  

 

EXERCITII  

1. timp de o saptamana, observati cum ii judecati pe ceilalti. Ori de cate ori sunteti deranjati de comportamentul unei alte persoane, notati pe o hartie trasatura care va deranjeaza la el sau la ea. Scrieti toate parerile pe care le aveti despre oamenii care va sunt foarte apropiati. Aveti grija sa includeti prietenii, familia si colegii de serviciu. Aceasta lista marcheaza inceputul descoperirii aspectelor voastre ascunse. Va veti intoarce la ea, atunci cand incepeti procesul de a va asuma umbra.

2. Faceti o lista cu sfaturile pe care le dati altor oameni. Ce anume le spuneti altora sa faca pentru a-si imbunatati viata? Ganditi-va daca nu cumva, sfaturile pe care le dati altora nu sunt potrivite pentru voi insiva. Uneori, a le spune altor oameni ce sa faca este o modalitate de a ne aminti noua insine ce trebuie sa facem. Constientizati faptul ca sfaturile pe care le dati pot fi un mod de a va aminti voua insiva aceleasi lucruri

(Debbie Ford)

 

Sursa lumina,::::: se formeaza UMBRA">DEBLOCARE ENERGETICA – Intre intuneric si lumina se formeaza UMBRAlink-external- (Alina M. Albert - REVISTA NORMAL DESPRE PARANORMAL)