29 iulie - Steaua lui David pe cerlink


Sextilul este un aspect care aduce o inlesnire a manifestarii talentelor si capacitatilor personale in primul rand, precum si o inlesnire a relatiilor sociale si mai ales de colaborare. Atenueaza celelalte aspecte solicitante din harta, ajutand la rezolvarea conflictelor intre persoane sau intre grupuri, descrise in special de opozitii, faciliteaza intelegerea conflictului intern, a nemultumirilor si a provocarilor la care ne supunem singuri, benevol sau inconstient, descrise de careu.

Trigonul este tot un aspect benefic care poate fi comparat cu lada noastra de zestre, adica averea noastra masurata in potentiale de exprimare pozitiva a propriei persoane, calitatile si inzestrarile noastre primite la nastere.Aceasta configuratie in semne de apa confera potential creativ, intelegere subtila si intuitiva a celorlalti, senzitivitate, emotii bogate. Induce capacitate de detectie, imaginatie, creatie, calitati psihice, daruri de vindecator.

Configuratiile astrale rare sunt daruri divine, planetele se reunesc astazi intr-o Mare Stea, cadou pentru noi oamenii si pentru vindecarea noastra. Deoarece acest aspect implica aproape toate planetele, toti oamenii vor fi afectati intr-un fel. Indiferent de domeniile activate, aceasta confguratie va aduce transformari fie sub forma unor realizari bruste, stiri, un drum nou, o relatie noua, un final neasteptat. Steaua lui David este activa pe toata durata zilei de 29 iulie 2013, cei cu planete in harta natala pe gradele planetelor din aceasta configuratie vor fi afectati in toate domeniile. Marea Sansa este cu ei.

Marele triunghi de pamant este format din Luna in Taur, Venus in Fecioara si Pluto in Capricorn . Luna in Taur este in exaltare si induce incredere, emotii calde, perseverenta, bunatate, rabdare, stabilitate, siguranta dar si rigiditate. Este o energie ce creste interesul pentru bani si dragoste, amplifica romantismul, iar sentimentele calde ofera protectie pentru cei din jur, dar si pentru interesele proprii. Luna in Taur da valoare sentimentelor noastre - si stie atat de bine sa faca acest lucru!

Venus in Fecioara ne spune ca frumusetea nu este sinonima doar cu estetica, ci si cu satisfactia corpului, cu ceea ce vine din interiorul nostru si putem darui/primi.

Opozitia ne arata ce fel de lectii ne vin prin ceilalti, iar sextilele si trigoanele cum o putem armoniza si transforma intr-un atu.

Ce inseamna fiecare aspect in parte?
Acest aspect va atinge pe toata lumea, pentru ca sunt implicate multe semne si multe planete si, cu siguranta, oricare dintre noi va putea beneficia de acest moment scurt, dar rar si foarte puternic. Este foarte important sa profitam de el, in mod constient, sa ne propunem sa rezolvam ceva in acest interval care, in mod normal ,ni se va parea foarte dificil, sa avem discutii lamuritoare, sa facem pasii pe care nu i-am face din cauza fricii, sa ne analizam minusurile dintr-o alta perspectiva, dobandind o alta imagine si o alta rezolvare…

Posibilitatile sunt nenumarate, in ciuda duratei sale scurte - aproximativ 2 zile.

Un triunghi este orientat in sus si celalalt in jos. Drapelul national al Israelului are inscriptionata steaua lui David, care este un simbol renumit si usor de recunoscut in intreaga lume. In esoterism, acest simbol e o reprezentare puternica a relatiei dintre macrocosmos si microcosmos, este precum in cer asa si pe pamant, un principiu mistic, occult.

In astrologie apa, ca element, ne pune in legatura cu sentimentele, emotiile, creativitatea, vindecarea sufletului. Este emotia profunda si raspunsul emotional, este pasiunea compulsiva, dar si frica coplesitoare, teama irationala, este intuitia, clarvederea, legatura cu intreaga creatie. Apa curge si preia informatii de peste tot, spala, dezvaluie, umple si creeaza. Adesea instabila, in continua miscare, ea este de o docilitate impresionanta. Ea inmoaie, amesteca, imbiba, asimileaza, dizolva, interactioneaza intr-o singura masa. Este instinctul conservator, care da o mare importanta memoriei, obiceiurilor, trecutului, impresiilor primite, achizitiilor. Totusi apa ramane un element fara forma proprie, fiind fericita cand fluiditatea ei este canalizata de altcineva care ii confera forma - mai ales de semnele de pamant, care ofera soliditate prin incredere si pe care se poate baza. In cazul configuratiei noastre, dintre cele doua triunghiuri majore, cel de apa este fara indoiala cel mai puternic, deoarece este format din planete lente: Jupiter in conjunctie cu Marte in Rac, Saturn in Scorpion, Neptun in Pesti.

Voi incepe cu trigoanele pe care Jupiter, denumit din vechime Marele Benefic, le face cu Luna in Taur si Venus in Fecioara. Este o splendida pozitie pentru fructificarea oportunitatilor in dragoste si nu numai. Se pot face planuri alaturi de prieteni, puteti petrece clipe minunate alaturi de ei. A nu se neglija, de asemenea, relatiile cu parintii, in special cu Mama sau rude apropiate de sex feminin. Putem profita de starea de bine pe care aceste aspecte ni le trimit, pentru a face ceea ce ne place, pentru a ne ocupa de noi insine, de hobby-uri ori ceea ce voiam sa facem mai demult si nu am avut timp. Vom avea impuls si energie, deoarece acestui aspect i se alatura si Marte in Rac, care de asemenea ne va ajuta sa materializam situatii sau fapte care tin de confortul nostru si de ceea ce aveam de mult pe suflet si parca nu reuseam sa exprimam, avand in vedere ca, pana ACUM cateva zile, Mercur s-a aflat in miscare retrograda.

Este important pentru cei care au planete in Rac, mai ales pe cele personale, precum Soare, Luna, Marte, Mercur sau Venus, ca nu pot scapa de puternicele transformari pe care aceasta planeta le induce prin trairi turbulente, puternice stari de nemultumire, revolta interioara mai puternica decat pana ACUM, inconstanta, frica si nevoia de a tine si mai mult viata sub control, pentru ca simt ca o iau razna. Desi suna fatalist, aceste transformari pot fi traite constient, prin aducerea la suprafata a ceea ce nu ne mai trebuie, a reziduurilor care ne tin viata pe loc, mai ales cele care tin de intimitatea noastra, relatia cu familia, mai ales cea din care provenim, a ceea ce am ignorat si ingropat in mod involuntar, deoarece ne facea sa suferim.

Vreme de cateva luni bune, vom avea sextil intre Saturn si Pluton, care va ajuta, asa cum am spus mai sus, la o constructie armonioasa si de durata a noi structuri de viata, ce sunt legate de simbolul caselor pe care acestea le ocupa in harta natala. De exemplu, pentru cineva cu Ascendent in Scorpion, vor fi vizate casele I si III - adica un nou mod de a intelege mediul in care traieste si implicit oamenii apropiati, impactul lor asupra nativului, modul in care comunica cu acestia, tipare vechi de gandire si judecata. In aceasta perioada, vom avea si sextil Saturn-Venus, care ajuta la consolidarea relatiilor de amicitie si prietenie, dar numai acelea care ne sunt de folos, care nu sunt superficiale sau de complezenta, atenuand opozitia Venus-Neptun, pe axa Fecioara-Pesti. Acest aspect poate deveni urat, de-abia dupa ce aspectul se desface, deoarece creeaza sperante false, asteptari nerealiste in privinta relatiilor cu ceilalti si chiar a ceea ce ne-am dori. timp de o luna, este important sa fim atenti la achizitiile pe care le facem, deoarece putem sa ne trezim ca aruncam banii pe ceva ce nu avem nevoie, mai ales daca in harta natala exista planete pe aceasta axa.

Trigonul realizat de Pluton cu Venus in Fecioara si Luna in Taur, este un important atu pentru aceste 2 zile (29 si 30 iulie), pentru a realiza sau materializa un proiect la care tinem mult si pana in acest moment nu s-a ivit ocazia favorabila. Este bun, pentru ca va fi in concordanta cu nevoile si dorintele noastre, avand profunzimea necesara ca acesta sa aduca beneficii pe termen lung. Indiferent ca e vorba de planul afectiv, social sau interuman, demersurile facute in aceste 2 zile sunt binevenite pentru un rezultat benefic pe termen lung. Sa nu ne asteptam, insa, ca totul sa decurga ca in povesti, deoarece Luna face opozitie cu Saturn, implicand si efort din partea noastra, iar rezultatul favorabil va fi numai daca suntem in concordanta cu necesitatile noastre.

In concluzie, ar fi ideal sa putem profita constient de aceste 2 zile splendide, deoarece aceasta ocazie vine foarte rar. Putem debloca ceea ce am tinut pe loc de mai multa vreme, din diverse motive si mai ales sa incepem sa construim ceva pentru sufletul nostru.

Sursa : 29 iulie - Steaua lui David pe cerlink-external