Cum se întrerupe postul negrulink

 

Întreruperea unui post negru de durată poate fi dificilă. Este adevărat, mai ales în cazul în care aţi suferit de vreo formă de bulimie. Aceasta revenire, gestionata incorect, se aseamănă uneori cu o perioadă de agresiune. Nivelul la care îţi controlezi dependenta de mâncare va fi nivelul la care îţi controlezi viaţa. Este posibil să vă reîntoarceţi în lumea mâncatului şi să vă menţineţi acelaşi autocontrol câştigat în timpul postului total? Răspunsul este DA. Postind total aţi reuşit să vă autodominaţi, v-aţi dezvoltat autocontrolul şi capacitatea de a spune NU tentaţiilor. Când revine la activitate un sistem digestiv adormit, dorinţa de a mânca va fi intensă. Mirosurile şi texturile alimentelor vor spori atracţia faţă de mâncare fiind ACUM aspirate printr-un simt olfactiv şi gustativ foarte curat. Mâncatul va fi o experienţă total nouă. ACUM este momentul să vă arătaţi disciplina şi autocontrolul dobândite în perioada postului doar cu apă. Când corpul strigă ”Vreau mai mult!”, înţelepciunea şopteşte ”Ai mâncat destul”. Postul v-a învăţat un lucru foarte important: faptul ca satisfacţia nu vine odată cu umplerea stomacului ci prin menţinerea unei relaţii permanente cu Divinitatea. În primele şase zile mâncatul unor cantităţi mici de legume şi fructe crude va permite corpului să trezească în mod delicat sistemul digestiv. Toxinele acumulate vor începe să se mişte datorită efectului de măturare al fibrelor catifelate ale fructelor şi legumelor.

 

 1. Mâncaţi lent şi mestecaţi foarte bine mâncarea. Saliva are enzime care ajută digestia. 80% din amidon, 30% din proteine şi 10% din grăsimi pot fi digerate de către enzimele salivei.
 2. Nu mâncaţi mult! Redescoperiţi cantitatea de mâncare de care corpul vostru are nevoie pentru a trăi o viaţă sănătoasă, activa şi armonioasă. (La început chiar nu se poate mânca mult pentru că stomacul şi intestinele şi-au micşorat volumul în timpul postului doar cu apă. Puteţi să le păstraţi aşa sau să le forţaţi cu cantităţi mari de mâncare şi să revină la vechea formă, la fel şi foamea resimţită. )
 3. Consumaţi sucuri în perioada de trecere de la postul negru. Ele sunt un mod de hrănire gingaşă pentru sistemul digestiv. Mulţi continua să consume sucuri în dieta zilnică pentru tot parcursul vieţii. (Inutil să adaug, presupun, că nu este vorba de sucurile aflate în comerţ care au adaosuri de zaharuri, conservanţi sau sunt pasteurizate etc. Este vorba de sucul făcut în casă la storcător sau blender din crudităţi şi consumat imediat după ce a fost stors.)
 4. Continuaţi aceeaşi viaţa spirituală pe care aţi avut-o în timpul postului negru. Dumnezeu trebuie să fie părtaş la viaţa unui consumator de mâncare la fel cum a fost şi la cea de postitor.
 5. Auto-educati-vă în a începe un stil de viaţă cu mâncare sănătoasă. postul negru este un minunat nou început, o temelie pentru o viaţă cu o dietă sănătoasă.
 6. Învăţaţi să faceţi deosebirea între poftă şi foame. Nu mâncaţi niciodată împinşi de impulsuri emoţionale.
 7. Dacă aţi ţinut un post mai lung de 10 zile, perioada de acomodare trebuie să dureze câte 1 zi pentru fiecare 4 zile de post negru ţinute.

 

După postul doar cu apă intervine un fenomen interesant. ani de-a rândul v-aţi forţat corpul să tolereze mâncăruri nesănătoase. Acest ”antrenament” s-a şters din amintirea trupului vostru în timpul postului negru. corpul este ACUM curăţ precum cel al unui nou-născut. Deci trebuie să îl hrăniţi treptat cu acelaşi tip de grijă ca pentru un sistem digestiv revenit la sensibilitatea tinereţii. Când corpul este plin de toxine, sistemul de apărare nu este capabil să lucreze eficient. După postul negrulink-external sistemul natural de apărare este în plină formă şi îşi îndeplineşte din plin rolul dedicat lui. Percepţia mâncării nesănătoase este crescută; veţi observa imediat care este hrana de acest fel. Oricum vă veţi simţi sătui cu cantităţi mai mici de mâncare, iar când mâncaţi mult vă veţi simţi imediat lenţi şi obosiţi. O masă bogată, plină de grăsimi, sare, şi zaharuri procesate va cauza greaţă, dureri de cap şi o stare de slăbiciune. Pentru început o mână de fructe va fi absolut îndestulătoare. În plus, dacă sistemul digestiv va avea de lucru mai puţin, veţi avea o energie debordantă de cheltuit.

Ernest Gunther recomandăcă revenirea la alimentaţia obişnuită să fie  făcută gradat, într-un acelaşi număr de zile cât a durat şi postul, începând cu supe foarte diluate în care s-au fiert legume sau cereale (de obicei morcov şi orez)

Valeriu Popa recomandă că revenirea din post să se facă cu alimente de protecţie şi în cantităţi mici, capabile să formeze încet-încet flora intestinală, enzimele viitoarelor funcţii digestive(de exemplu, se consumă 7 zile zeama de la 3 linguri de orez).

De obicei, Valeriu Popa recomanda 7 zile de revenire, perioada în care se consuma în continuare 1 până la 1,5 litri de apă distilată zilnic, la care se adăugă:
- în prima zi: zeama de la o lingură de orez fiert în 0,5 litri apa distilată timp de 10 minute
- în a doua zi: zeama de la 2 linguri de orez fiert în 0,5 litri apa distilată timp de 10 minute
- în a treia zi: zeama de la 3 linguri de orez fiert în 0,5 litri apa distilată timp de 10 minute
- în a patra zi: Se fierb 3 linguri de orez şi una de arpacaş într-un litru de apă distilată, 10 minute. Se bea zeama şi se consuma 2-3 linguri de fiertura treptat, pe parcursul zilei.
- în a cincea zi: Se fierb 4 linguri de orez şi 2 linguri de arpacaş într-un litru de apă distilată, 10 minute. Se consuma zeama şi jumătate din fiertura pe parcursul zilei.
- în a şasea zi: Se fierb 4 linguri de orez şi 3 linguri de arpacaş într-un litru de apă distilată, 10 minute. Se bea zeama şi se consuma fiertura pe parcursul zilei.
- în a şaptea zi: Se fierb 5 linguri de orez şi 3 linguri de arpacaş într-un litru de apă distilată, 10 minute. Se bea zeama şi se consuma fiertura.
În cazul posturilor de 3-4 săptămâni şi mai mult, perioada de revenire de 7 zile trebuie prelungită în funcţie de organism. După aceasta, pacientul intra pe un regim echilibrat, specific lui şi bolii respective.

Unui bolnav de cancer i-a prescris revenirea astfel: două linguri grâu încolţit, dat prin maşina de tocat, seara o banană, zeama de la compot de mere, fără miere şi miezul a 20 seminţe de dovleac.

Altui bolnav i-a indicat:•  I zi - o lingură de orez fiert în 0,5 l apă distilată. Se bea zeama + 1,5 l apă distilată. Seara se mănâncă lingura de orez timp de o oră;•  a II-a zi - 1-4 linguri de orez fiert în 0,5 l apă distilată. Apoi la 12.30: grâu, ţelină, mere râse.

 

Medicina isihastă recomandă ca prima zi să se consume o supă nefiartă de legume, cu nucă zdrobită, care se va strecura. A doua zi adăugaţi pesmet de grâu necopt, făcut din aluat de grâu zdrobit şi uscat la căldură de 30°, dar tot strecurat. Folosiţi această supă de sănătate cu foarte puţină sare, de mai multe ori/zi. După 3-4 zile, începeţi cu o supă ne strecurată, nu multă deodată. Cel puţin o lună regim nefiert, doar cu puţine lactate nefierte.

Ebba Waerland recomandă ca încetarea postului şi trecerea la alimentaţia normală trebuie făcute cu mare grijă. Se consumă piure de cartofi, lapte prins (nu acru), orez fiert în apă.

 

SUVORIN recomanda că revenirea din post să nu se facă brusc, ci gradat, ne întrerupând clismele şi băile circa 3 zile, deoarece continuă să iasă toxinele.

Ziua 1

 • dimineaţă: iaurt (după ce s-a spălat bine gura).
 • prânz: iaurt cu cartofi fierţi sau copţi.
 • seară: nu se consuma nimic.

Între mese, ceaiuri.

Ziua 2

 • dimineaţă: la ora 8 iaurt sau ceai cu miere şi lămâie; la ora 10 - un măr.
 • prânz: la ora 12, supa de legume cu puţină sare şi suc de lămâie; la ora 16, 1/2 pahar suc de fructe.
 • seară: cartofi copţi, 1-2 căţei usturoi şi puţină lămâie.

Între mese, ceaiuri.

Ziua 3

 • dimineaţă: iaurt cu cereale; după două ore: salata de varză crudă cu ridichi şi lămâie; după 2 ore: un ceai călduţ.
 • prânz: supa de zarzavat, cartofi fierţi în coajă şi salată de fructe cu lămâie.
 • seară: piure cu usturoi, lămâie, zeama de fructe.


Ziua 4

 • dimineaţă: pâine veche, salata de crudităţi.
 • prânz: brânză de vaci cu usturoi, salată, supa de zarzavat, cartofi fierţi sau copţi cu puţin ulei şi fructe.
 • seară: pilaf, macaroane cu sos de roşii, fructe şi ceai.

Nu se va mânca prea mult la nici o masă. Între mese se pot bea ceaiuri.
Atenţie! Carnea, ciupercile, lintea şi mazărea nu se vor consuma trei săptămâni după revenirea din post.
Dacă în perioada de revenire din post apar tulburări, reluăm 1-2 zile postul şi clismele, după care revenim la regimul alimentar specific perioadei de revenire.

 

 Nicolae Veniamin recomandă ca în:

Prima zi:

-    dimineaţa se ia o bucată de pâine prăjită, o ceapă, puţină sare şi, muşcând din ele, se amesteca bine, dar nu se înghit, căci sunt pline de toxinele din gură, apoi se repeta operaţia, până se curăţa bine limba şi toată gura de materiile depuse pe ele. După aceea, se clăteşte bine gura cu apă şi se bea un pahar cu suc de morcovi, la care se poate adăuga lapte sau lămâie şi miere. Se ia cu linguriţa şi se plimba prin gură, apoi se înghite. Acest suc se bea în fiecare dimineaţă  timp 4-5 zile;

 -    la 10 şi la 16 se iau 4-5 linguri de gris fiert cu apă şi puţin lapte, la care se adaugă sirop de mere, sau 1-2 cartofi copţi ;

 -    la prânz şi seara, se mănâncă o supă concentrată de zarzavaturi, cu foarte puţină sare, luându-se din fiecare zarzavat câte o bucată (cartof, ţelina, morcov etc.), precum şi o feliuţă de pâine (100 g). Băutura: suc natural de fructe sau ceaiuri cu lămâie şi miere.

 A 2-a zi:

- salată de fructe sau zarzavaturi, supa de zarzavat şi concentrată, piure de cartofi cu puţin lapte. Câte 100 g pâine prăjită la fiecare masă. Cartofi copţi, 200-300 g de iaurt pe zi.

 A 3-a zi :

-    aceleaşi alimente, mărindu-se cantitatea, adăugându-se şi câte o lingură de untdelemn la mâncare. Se pot lua 2-3 căţei de usturoi în fiecare zi, deoarece usturoiul deschide apetitul şi este dezinfectant. 200-300 g iaurt.

 Începând cu a 4-a zi, se consuma zarzavaturi şi ulei în cantităţi suficiente, fără restricţii; lactate proaspete; compoturi şu fructe. Se va mesteca extrem de atent; trebuie învinsă lăcomia de a înghiţi repede alimentele.

 După 8 zile, se consuma lactate fără restricţii, 1-2 ouă moi, fructe de orice fel, pâine prăjită la discreţie, dar nu cu lăcomie; de asemenea, peşte proaspăt, fiert sau prăjit.

 În perioada de refacere, se recomanda folosirea regimului lactovegetarian, care va da organismului posibilitatea de a-şi clădi celule sănătoase şi de a nu mai introduce alimente ce conţin toxine. timp de 21 de zile sunt interzise fasolea şi mazărea uscată, murăturile, carnea de orice fel, mai ales conservată, şi peştele conservat. După 3 săptămâni de regim de refacere, se poate introduce orice alimentaţie, dar e bine să se consume cât mai puţină carne şi sosuri grase.

 

Rudolf Breuss recomandă ca după terminarea postului să se înceapă cu alimentaţie uşoară, cu foarte puţină sare, şi se va consuma, 2-4 săptămâni, circa 1/16 suc de legume pe zi. Pentru început, se va consuma mâncăruri uşoare: sucuri, ceaiuri neîndulcite, supa de tăieţei (la început zeamă, iar apoi tot conţinutul); în cele din urmă, puţină carne de pasăre.

 

S. Nicolaev şi  V.M. Nicolaevna recomandă :

Prima zi: suc de legume şi fructe.

A doua zi: se adaugă produse lactate acide.

A 3-a zi se adaugă 600 g piure de morcovi şi 50-100 g de miere de albine.

A 4-a zi se adaugă nuci şi maxim 400 g pâine integrală, de preferat prăjită, dar în nici un caz proaspătă. Cu începere din a 7-a zi, se pot consuma supe de legume, fierturi, crupe etc.

Mesele se servesc de 4 ori pe zi, cantităţile dozându-se în mod individual. În principiu, se începe cu alimentaţie lactovegetariană, bogată în vitamine şi săruri minerale, crescându-se treptat cantitatea alimentelor şi valoarea lor calorică.

 

Davidson recomandă:

Primele 2 zile, câte 1,750 kg lapte degresat cu 60 g zahăr aromatic (ceai, cafea, vanilie), în total 1000 calorii cu 70 g proteine; se consuma la fiecare 2 ore, în porţii mici. În zilele 3-7, se adaugă câte 200 calorii în plus (ouă prăjite, lapte de pasăre, pâine). În săptămâna a 2-a, se adaugă carne, brânzeturi, cartofi, unt.

 

Arnoldi recomandă:

Prima zi. Dimineaţa, o farfurie cu piure de mere sau supa de grâu bine fiarta şi 3 bucăţi pâine prăjită fără sare. La prânz, 2 mere coapte, o supă de roşii, 3 pesmeţi. Seara, la fel ca la prânz, plus o supă de grâu.

A 2-a zi se serveşte acelaşi meniu, însă în cantitate mai mare. A 3-a zi, pe lângă cele de mai sus, se mai adaugă un pahar de iaurt. Ulterior se vor consuma diferite mâncăruri vegetariene (crude sau fierte), până ce se va ajunge, treptat, la alimentaţia obişnuită. Regimul hiperproteic va fi continuat până la refacerea completă a musculaturii bolnavului.

 

Boris Fratila recomandă:

Zilele 1-5:

-    ziua 1: zeama de fructe şi fierturi de legume (strecurate);
-    ziua a 2-a: supa de legume (mucilaginoase), cu puţin lapte, eventual cu 50 g pesmet praf, jeleuri de fructe;
-    ziua a 3-a : pireuri subţiri de legume, de mere, cartofi, 2-3 felii de pesmet, un pahar de iaurt, mere coapte, crupe bine fierte ;
-    ziua a 4-a : aceleaşi piureuri, însă mai consistente, bulion slab de pasăre, 2-3 felii de pâine integrală veche, compoturi de fructe (nu prea dulci) ;
-    ziua 5-a: la cele de mai sus se adaugă carne fiartă de peste sau pui, trecută prin maşina de tocat de 2-3 ori, borş vegetarian, pârjoale de legume.

 Ulterior, se va trece treptat, individualizat, către o alimentaţie normală. E bine ca în fiecare zi să se adauge, pe cât posibil, la toate mâncărurile lichide şi semilichide, drojdie bine uscată circa 50 g pe zi, brânză de vaci nesărată, precum şi vitamine, în special vitamina C. Fiecare mâncare în care s-a introdus drojdie de bere vă fi fiarta suplimentar 20-30 de minute (pentru inactivarea acesteia).

Porţiile vor fi iniţial cât mai mici; nu se va trece la masa următoare, decât după scurgerea timpului necesar pentru digestia celei precedente.


Sursa 1 postul,::::: negru">Cum se întrerupe postul negrulink-external
Sursa 2 postul,::::: negru">Cum se întrerupe postul negrulink-external
Sursa 3 postul,::::: negru">Cum se întrerupe postul negrulink-external