Devenind UNA – oameni și Planetă – Cea De-a Treia Chakrălink

 

NOTĂ ȘI MANTRĂ: Nota pentru această chakră este D și mantra este ”ram” sau ”aum”.

 

CULOARE: Culoarea acestei chakre este galben spre auriu. Când este văzută în aura cuiva cu vederea astrală, culoarea galben reprezintă gândirea intelectuală. Culoarea aurie reprezintă identificarea cu calitățile sufletului. O predominanță a culorii galben în aura unei persoane reprezintă atașamentul acesteia la gândirea rațională a ego-ului său. Pe de altă parte, predominanța culorii aurii reprezintă un EGO care a predat sufletului controlul asupra vehiculului fizic pământesc.

 

La nivel fizic, culoarea galben reprezintă prudența. Galben este între roșu, adică ”stop” și verde, adică ”mergi”. Este nevoie de multă prudență în integrarea sinelor voastre fizic și ASTRAL. Drumul spre spiritualitate este pavat cu o răbdare prudentă.

 

GUVERNEAZĂ: Cea de-a treia chakră guvernează partea MENTALĂ a Conștiinței noastre și guvernează gândirea, atât fizică cât și intelectuală, și puterea, controlul și/sau libertatea care este câștigată prin mintea noastră. Această chakră este ”chakra puterii”. Ea ne guvernează sentimentul nostru de Sine, puterea pe care o avem în noi și asupra destinelor noastre, puterea pe care o avem asupra altora, precum și puterea pe care alții o au asupra noastră.

 

Dacă o persoană este prea yin, are prea multă energie feminină, atunci el sau ea s-ar putea simți fără putere. Pe de altă parte dacă o persoană este prea yang, are prea multă energie masculină, atunci el sau ea ar putea avea o tendință de a fi agresiv/ă sau lacom/ă. Cea de-a treia chakră care se raportează la ficat, vezica biliară, stomac, splină și pancreas, reglementează cât de centrați ne simțim de-a lungul zilei în raport cu facilitățile noastre mentale și cu capacitatea noastră de a ne auto-motiva.

 

Proiecțiile ego-ului nostru și energiile noastre vitale sunt influențate de această chakră pentru că ea guvernează modul în care ne putem menține sentimentul nostru de Sine atunci când ne aflăm într-o luptă pentru putere cu altcineva. Bătălia dintre ego-uri este dificil de câștigat atunci când suntem copii și oponentul nostru este unul dintre părinți. Prin urmare, această chakră deține secretele multor lupte pentru putere pe care le-am purtat și le-am pierdut cu părinții noștri, și alți reprezentanți ai autorității, ca și copii.

 

Cea de-a treia chakră este cunoscută ca și poarta de acces în Planul ASTRAL al celei de-a patra dimensiuni. Prin urmare, aceasta ne guvernează emoțiile noastre astrale. Totuși, aceste emoții sunt foarte diferite de emoțiile noastre fizice care sunt simțite prin intermediul celei de-a doua noastre chakre. Cea de-a doua chakră a noastră guvernează emoțiile supraviețuirii, de tip instinctual, în timp ce emoțiile celei de-a treia chakre se împletesc cu procesul nostru de gândire.

 

Aceste ”emoții cognitive” sunt simțite ca și reacții față de alții și ca reacții la dorințele și scopurile noastre. Această combinație de gândire și emoții este cea care ne deschide Portalul înspre dimensiunea a patra. Odată deschis, acest portal poate începe să amestece percepțiile noastre trei dimensionale cu simțurile mai înalte ale Conștiinței noastre fizice, intuitive.

 

Integrarea corpurilor noastre fizic și ASTRAL, poate crea încă o problemă în ceea ce privește controlul pentru cea de-a treia chakră a noastră. Pe lângă problemele de control ale diferitelor încercări ale ego-ului de a-și instaura puterea personală asupra altcuiva, există probleme și în ceea ce privește controlul interior cum ar fi gânduri versus emoții, intuiție versus intelect, și yin versus yang.

 

SIMȚ: Cea de-a treia noastră chakră ne guvernează simțul văzului. Ea guvernează vederea fizică a Conștiinței noastre trei dimensionale precum și cea de-a ”doua” vedere, sau vederea astrală, a Conștiinței noastre patru dimensionale.

 

SEMN ASTROLOGIC: Semnul astrologic care este asociat de multe ori cu această chakră este Leul. Leul, care este guvernat de către Soare, simbolizează căldura și puterea noastră precum și străduința noastră pentru recunoaștere, putere și statut social. Astrologic, Soarele nostru reprezintă sistemul EGO pe care îl întrupăm în această viață.

 

Cea de-a treia chakră reprezintă lupta acestui sistem EGO, mai întâi cu alții și apoi cu sufletul nostru. Atunci când ne găsim puterea în noi înșine, nu mai avem nevoie să ne luptăm cu alții. Apoi ego-ul nostru trebuie să învețe să recunoască micuța și liniștita voce a sufletului nostru și să învețe să predea controlul vehiculului nostru pământesc superiorului său, Căpitanul.

 

ELEMENT: Focul este elementul asociat cu această chakră. Focul reprezintă partea electrică/ neuronală a corpului nostru fizic trei dimensional. Electricitatea este asociată cu capacitatea noastră de a ne controla în mod conștient comportamentul prin gândurile noastre deoarece acestea sunt aprinderea electrică a sistemului nostru nervos care-i permite cortexului nostru să ne aleagă comportamentul.

 

Când ne-am câștigat ”puterea voinței” de a ne alege comportamentele, acțiunile, cuvintele și atitudinile, ne controlăm în mod conștient viața. Pe de altă parte, dacă comportamentul nostru, acțiunile, cuvintele și atitudinile nu sunt alese în mod conștient, atunci mai degrabă reacționăm decât acționăm. Apoi, nu ne simțim ca și cum am fi la ”cârma” vieții noastre pentru că nu suntem capabili să alegem un răspuns care să ne împuternicească.

 

Cea de-a treia chakră, chakra plexului Solar, guvernează regnul animal în care se presupune că omenirea se află în vârful ierarhiei. Această determinare este făcută în funcție de mărimea cortexului nostru și de presupusa noastră abilitate de a ne controla propriul destin. Totuși, acel control nu se bazează numai pe mărimea cortexului nostru. Balenele și delfinii au cortexuri mai mari decât noi, iar delfinii au mai multe mecanisme de vorbire decât oamenii. Cu toate acestea, balenele și delfinii au fost la mila violenței omenirii pentru multă vreme.

 

oamenii, totodată, au rănit, ucis și înrobit și alți oameni. Cea de-a treia chakră este chakra care de-a face atât cu lupta între-specii cât și intra-specie pentru putere și dominare. Capacitatea de a ne comunica gândurile și sentimentele prin vorbire a fost întotdeauna un factor important în această luptă.

 

CONȘTIINȚA: Zona creierului asociată cu această chakră este neo-cortexul, care este începutul funcționării mentale mai înalte. Cea de-a treia chakră reprezintă Conștiința noastră trei dimensională, precum și modul în care corpul nostru ASTRAL patru dimensional ne influențează lumea fizică. Dacă am interzice orice influență conștientă a Sinelui nostru ASTRAL, ne-am limita realitatea.

 

CRONOLOGIA PERSONALĂ: Această chakră reprezintă vârsta cuprinsă între 6 ani și adolescență. Acesta este intervalul de timp în care copilul începe școala și iese de sub influența constantă a familiei. De la vârsta de 6 ani până la cea de 12, copiii interacționează cu profesorii, prietenii și prietenii lor de familie, dar influența principală este tot cea de acasă.

 

La această vârstă copiii devin din ce în ce mai conștienți că sunt diferiți de părinții lor. În special în momentul în care intră în adolescența timpurie, această conștientizare îi determină să-și caute propria lor identitate în familie. De la vârsta de 12 ani, de-a lungul adolescenței, focalizarea lor se mută de pe familie pe prieteni. Dacă acești tineri adolescenți sunt capabili să dezvolte un sentiment de Sine în timp ce trăiesc în sistemul familiei, le va fi mai ușor atunci când vor repeta același proces în afara casei lor.

 

CRONOLOGIA SOCIALĂ: Antropologic, cea de-a treia chakră reprezintă civilizațiile de aproximativ ACUM 5000 de ani când existau marile imperii ale Egiptului, Siriei, Greciei și Romei. Aceste societăți au devenit dominante prin ”Puterea Asupra” oponenților lor. Creșterea și vârful acestor civilizații au marcat expansiunea abilităților cognitive ale omenirii. În aceste civilizații, cel puțin câțiva membri ai societății au avut ”timp” să urmărească ceva dincolo de supraviețuire. Multipli Zei și Zeițe, precum și animale, au fost venerate de către cele mai multe din aceste societăți.

 

GLANDA ENDOCRINĂ: Glanda endocrină pentru cea de-a treia chakră este pancreasul. Pancreasul joacă un rol important în digerarea mâncării. Pancreasul secretă hormonul insulinei care reglează nivelul de zahăr din sânge în sistem și metabolismul necesar pentru digerarea carbohidraților. Enzimele care sunt secretate de către pancreas sunt importante pentru echilibrarea grăsimilor și proteinelor.

 

Această glandă dă pe dinafară atunci când în sistem intră prea mult zahăr. Adeseori acest lucru se întâmplă pentru că persoana dorește prea multă dulceață în viața sa și nu știe cum să o obțină. Băuturile alcoolice sunt instantaneu convertite în zahăr, iar diabetul poate rezulta din alcoolism. Din nou, această persoană nu simte că ar avea puterea de a înfrunta viața și că trebuie să ia o substanță pentru a se consola.

 

NERVUL PLEXUS: Plexul Solar, care este situat chiar sub coaste, este plexul asociat cu această chakră. Zonele corpului asociate cu această chakră sunt partea de jos a spatelui, abdomenul, sistemul digestiv, stomacul, ficatul, vezica biliară și sistemul nervos autonom.

 

backward_step backward page:1/2 forward forward_step