Devenind UNA – oameni și Planetă – Cea De-a Doua Chakrălink

 

LOCAȚIE: Cea de-a doua chakră este situată la nivelul ombilicului. Ombilicul a fost cândva cordonul nostru ombilical și a fost atașamentul nostru la prima noastră casă fizică, Mama noastră, și calea prin care ea ne-a hrănit. Cea de-a doua chakră reprezintă, în același timp, și atașamentul nostru față de Mama Pământ ca și de toate plantele și creaturile care o au ca și casă.

 

PETALE: Această chakră are șase petale sau spițe. În numerologie, șase este cifra care reprezintă responsabilitatea și hrănirea familiei și comunității precum și găsirea echilibrului și armoniei cu mediul nostru.

 

NOTA ȘI MANTRA: Nota pentru această chakră este Re și mantra este ”vam” sau ”o” ca și în ”home”. Intonarea acestei mantre în cheia lui Re în timp ce ne focalizăm atenția pe această zonă a corpului nostru ne poate ajuta să accesăm mult mai conștient această chakră.

 

CULOARE: Culoarea acestei chakre este portocalie. Portocaliu este culoarea emoției. În sistemul de chakre Hindus, culoarea portocalie este asociată cu moartea vechiului. Această ”moarte” nu se referă numai la moartea fizică, ci și la moartea, sau eliberarea totală, a emoțiilor dureroase care au fost reprimate. Această ”moarte” se referă și la eliberarea mecanismelor de apărare care au fost create în scopul de a supraviețui acelor emoții, precum și a situațiilor care le-au cauzat.    

 

GUVERNEAZĂ: Cea de-a doua chakră ne guvernează corpul VITAL, SENZUAL. Această chakră ne guvernează sexualitatea, reproducerea, emoțiile, instinctele, hrana, precum și comunicarea în general a corpului cu Conștiința care sălășluiește în el. Cea de-a doua chakră guvernează componenta feminină a sexualității, în timp ce prima chakră guvernează componenta masculină a sexualității. Chakra a doua/ombilicală este mai degrabă senzuală decât sexuală. Ea ne spune ce simțim în legătură cu sexul și cu a avea copii, în timp ce prima chakră guvernează sexul care este pentru bucurie, putere și/sau  procreere.

 

În afară de reproducere, chakra a doua mai guvernează și alte tipuri de creativitate. Înotul, drumețiile și grădinăritul se folosesc de conexiunea celei de-a doua noastre chakre cu natura. Sculptura folosește materiale și obiecte din natură ca și mediu, și de multe ori natura este ”subiectul” pictorilor și fotografilor. În dans și în artele marțiale, zona ombilicului este văzută drept bază, Centrul Hara, zona care este necesar să fie menținută în aliniere cu pământul astfel încât să poată fi menținut un echilibru perfect.

 

La fel ca și prima chakră, cea de-a doua chakră guvernează supraviețuirea, dar din perspectiva polarității feminine. Prima chakră guvernează lupta pentru supraviețuire, în timp ce cea de-a doua chakră guvernează instinctele de supraviețuire. Prima chakră ne-ar îndemna să ne batem pentru și să protejăm, în timp ce cea de-a doua chakră ne-ar ajuta în folosirea instinctelor noastre în a găsi un loc sigur în care să ne ascundem, să trăim și să avem grijă de tinerețea noastră.

 

La fel ca și prima chakră, și cea de-a doua chakră ne guvernează banii, dar, din nou, într-un mod diferit. Prima chakră guvernează banii și puterea pe care ei o dețin, în timp ce cea de-a doua chakră guvernează banii și siguranța pe care ei o aduc.

 

SIMȚ: Simțul gustului este legat de această chakră. Simțul gustului este important pentru identificarea alimentelor comestibile față de cele necomestibile și pentru bucuria de a mânca, care este și ea guvernată de cea de-a doua chakră. Gustatul este o experiență foarte emoțională și este baza pentru hrănire și confortul pe care mâncatul îl oferă.

 

Mâncatul, mai precis alăptatul formează prima legătură importantă între mamă și copil și servește și ca mângâiere și ca hrănire. Preparatul și servirea mâncării este adeseori un act de iubire și comuniune, iar ”mesele în familie” adună familia împreună. Mâncatul și mâncarea sunt specifice culturii. timp de generații, după migrarea unei familii într-o nouă zonă, ei își mențin preferințele culinare ale culturii lor din cauza siguranței și a sentimentului de apartenență pe care acestea le oferă.

 

SEMN ASTROLOGIC: Semnul astrologic al Racului este asociat cu cea de-a doua chakră pentru că Racul guvernează emoțiile, receptivitatea și fertilitatea.

 

ELEMENT: Apa este elementul asociat cu cea de-a doua chakră. Prima noastră casă fizică în sacul amniotic a fost una de apă. Această chakră reflectă ce simțim noi în legătură cu faptul de a ne afla în apă sau în apropierea ei. Psihologic, apa este metafora și simbolul pentru emoție. Cea de-a doua chakră are de-a face cu ”instinctele intestinale”, emoțiile de bază cum ar fi frica, furia și bucuria și emoțiile interpersonale de bază care adeseori nu sunt rostite.

 

Cea de-a doua chakră guvernează și rinichii, locul prin care ne eliminăm apa. Această chakră ne guvernează Sinele doi dimensional care este reprezentat de regnul vegetal și de creaturile mai puțin evoluate cum ar fi peștii. Atât plantele cât și peștii au nevoie de apă pentru a putea supraviețui.

 

backward_step backward page:1/2 forward forward_step