Haideti sa incepem explorand ideea ca nu trebuie sa deveniti atasati de planul material. Una dintre afirmatiile atribuite mie este “fiti in aceasta lume dar nu apartineti ei”.

Lasati-ma  sa clarific aceasta idee.

Preaiubitilor Mama Pamant este o parte a voastra si voi sunteti o parte a ei. Cu toate acestea voi, de asemenea, transcendeti legile acestei lumi 3D, in special acele principii si valori create de omenire si proiectate catre toti membrii umanitatii. Pentru a trai cu adevarat liberi intr-un corp uman trebuie sa transcendeti sistemele de credinta, conditionarea, programarea si indoctrinarea culturla. Eu nu v-am sfatuit niciodata sa negati aceasta lume sau s-o vedeti ca fiind mai putin divina decat alte realitati. O alta idee asociata, pe care doresc sa o explorez impreuna cu voi, se refera la faptul ca trebuie sa fortati si sa controlati realitatea lumeasca.

Amintiti-va o vreme cand totul parea sa curga fara efort – cand evenimentele pareau sa se petreaca din intamplare. Aceasta a fost un timp in care erati siguri ca totul se desfasoara conform Planului Divin. Detaliile progresau de la Sine, fara prea multa concentrare mentala sau efort. Ce s-a intamplat? Ce a cauzat aceasta?

Apoi amintiti-va o vreme cand v-ati simtit vitregiti de soarta, cand ati simtit ca trebuie sa depuneti eforturi mari, sa va luptati si sa fortati lucrurile sa se petreaca intr-un anumit mod.

Care a fost diferenta dintre cele doua stari? Ce a cauzat sa va simtiti integrati in iubirea divina a lui Dumnezeu in prima situatie, apoi blocati in problemele voastre mentale si emotionale, in cea de-a doua situatie?

Dragi studenti atunci cand va calmati mintea nelinistita si va deschideti inima si sunteti total prezenti moment de moment in dezvaluirea adevarului, intrati intr-o stare de gratie. Va permiteti sa deveniti un mediu prin care curge gratia lui Dumnezeu.

Preaiubitilor aceasta stare de gratie este o stare de putere si puritate. Ele nu se opun una alteia. Ati fost conditionati sa credeti ca nu puteti fi puternici si puri in acelasi timp. Cu toate acestea, atunci cand mergeti in interior, in miezul fiintei voastre, veti descoperi puritatea care a fost mereu acolo. puterea personala a fost definita ca si abilitatea de a cea si manifesta in mod eficient. Multi dintre voi ati invatat sa faceti asta cu mintea, dar eu sugerez ca adevarata creatie se intampla prin spirit, sau prin Sinele inalte, iar acea creatie emana din centrul fiintei in exterior, prin diferitele niveluri si dimensiuni ale voastre si catre lumea exterioara.

Exista o stare energetica in interiorul vostru care determina ca lucrurile sa se desfasoare fara efort. Aceasta nu inseamna ca trebuie sa ramaneti pasivi si sa asteptati ca totul sa va cada in brate. Dimpotriva, in cadrul acestei stari de sentimente si pace, foarte multa activitate poate avea loc. Puteti indeplini multe sarcini complicate, dar, cu toate acestea, totul pare sa se desfasoare in mod natural. Fiecare dintre voi ati auzit expresia “lasati-va dusi de curent (nu inotati impotriva curentului apei)”. Dar ce semnifica aceasta stare energetica? Este direct conectata cu idee de putere si puritate. Este deasemenea conectata cu ideea de a onora si respecta lumea fizica dar si de a o transcede in acelasi timp.