Iertare fără regretelink

 

Acesta nu este însă modul potrivit de abordare a iertării, deoarece pe lângă emoţiile pe care le ataşăm acestor situaţii, mai există şi o altă modalitate, mai puternică, de a privi iertarea şi anume, dintr-o perspectivă energetică. Vedeţi voi, iertarea este legată în primul şi în primul rând de energie. Sigur că are o mulţime de emoţii ataşate, dar decizia de a ierta reprezintă alegerea de a renunţa la aceste emoţii şi la controlul energetic pe care îl deţin ele asupra noastră.

Gândiţi-vă la ce v-a făcut cineva care v-a supărat cu adevărat a fost plin de răutate şi cruzime, nechibzuit, lipsit de consideraţie şi a făcut intenţionat foarte mult rău. Cum vă simţiţi ACUM? Va mai puteţi aminti toate detaliile? Aceasta este energia emoţională pe care o are situaţia respectivă şi probabil că vă simţiţi răniţi, furioşi, jenaţi şi foarte emoţionaţi, atunci când vă amintiţi acţiunile persoanei respective sau situaţia în cauză. De exemplu, eu îmi amintesc prima dată când m-a rănit un băiat în public şi într-un mod foarte umilitor. Aveam 16 ani. Nu îmi mai amintesc astăzi nici numele lui şi nici cum arată, dar îmi amintesc cât m-am simţit de raniţă şi asta se întâmplă cu 40 de ani în urmă.

Aceste emoţii poartă foarte multă energie puternică şi deoarece ele implică de obicei situaţii dificile, pe care ni le amintim multă vreme şi care au un impact puternic şi pe termen lung asupra vieţilor noastre. De câte ori v-aţi promis că nu veţi mai lăsa pe nimeni să vă rănească din nou sau că nu veţi mai lăsa pe nimeni să se apropie de voi, din cauza celor întâmplate?

Ce impact credeţi că au aceste emoţii şi sentimente în viaţa voastră?

Un impact mai mare decât vă închipuiţi.

Iertarea nu înseamnă o graţiere, ea nu face că totul să fie bine şi nici nu micşorează sau nu înlătură responsabilitatea celuilalt pentru comportamentul său.

Ce face este să vă permită să scăpaţi de bagajul vostru emoţional, de durerea şi de furia care vă limitează viaţa, pentru a putea astfel să mergeţi mai departe.

Şi există o cale de iertare, care va împiedica să simţiţi că îi lăsaţi pe ceilalţi să scape cu comportamentul lor greşit. În loc să spuneţi. te iert, spuneţi ne iert. Şi aveţi un motiv foarte important pentru acest lucru.

În cartea mea 30 de zile până la miracolele zilnice, vorbesc despre răspunderea pentru propria realitate. Voi creaţi totul în viaţa voastră şi sunteţi răspunzători pentru asta. De ce aţi crea situaţii dureroase? Asta are de-a face cu lecţiile voastre de viaţă, cu scopul vindecării şi al karmei. În câteva decenii de îndrumare intuitivă acordată clienţilor, am văzut exemple a aproape tot ce poate fi mai îngrozitor de făcut unui om de către familie, parteneri, cunoştinţe şi prieteni. Şi oricât de îngrozitoare ar fi fost aceste lucruri, ele făceau parte din calea vieţii pe care o aleseseră singuri. Atunci când îşi recunosc responsabilitatea pentru calea vieţii lor şi îşi asumă proprietatea asupra acesteia, găsesc puterea să o schimbe.

Dacă nu vă asumaţi răspunderea pentru ceea ce este în viaţa voastră în întregimea ei, nu veţi putea să acţionaţi pentru a o schimba, deoarece puterea pe care o folosiţi pentru a crea această realitate este aceeaşi pe care o folosiţi şi pentru crearea unei realităţi diferite.

Asumându-vă responsabilitatea pentru tot ce se întâmplă în viaţa voastră, voi recunoaşteţi şi puterea pe care o aveţi de a alege o altă cale în viaţă.

Altminteri, îi învinovăţiţi pe ceilalţi pentru viaţa voastră şi, astfel, le cedaţi lor puterea. Sau aşteptaţi ca într-un moment de iubire şi inspiraţie să îşi ceară scuze pentru comportamentul avut şi să vă spună că le pare rău. Asta înseamnă să căutaţi absolvirea şi nu iertarea şi asta poate fi o strategie foarte dezamăgitoare.

Cum poţi să ierţi fără să simţi că pierzi controlul? Spunând ne iert, în loc de te iert. atunci când faci un exerciţiu de iertare. Şi folosind noi în loc de tu, puteţi elimina conexiunile energetice care există între voi şi persoana şi situaţia respectivă, păstrându-vă puterea intactă, asumându-vă responsabilitatea şi fără să vă cedaţi puterea altcuiva. În acelaşi timp, vă oferiţi şi vouă posibilitatea închiderii, ceva ce numai voi vă puteţi crea în viaţă.

Iată cum funcţionează: Imaginaţi-vă pe cineva care v-a rănit într-un anumit fel şi poate fi oricine din viaţa voastră. Nu trebuie să vă branşaţi la emoţii, decât dacă simţiţi că acest lucru este necesar. Atunci când îi vedeţi în faţa voastră, imaginaţi-vă o coardă care vă uneşte şi care păstrează energia situaţiei şi toate emoţiile legate de aceasta. ACUM, priviţi persoana respectivă în ochi şi spuneţi ne iert, cu intenţia de a îndepărta acea conexiune, de a dizolva coarda de legătura şi de a elibera orice aspect al situaţiei care există între voi.

S-ar putea să faceţi asta de câteva ori cu cineva, până când veţi simţi cu adevărat că v-aţi eliberat, dar până la urma veţi reuşi să vă gândiţi la persoană sau situaţia respectivă fără să vă mai simţiţi furioşi sau supăraţi. Şi veţi putea şi să opriţi revărsarea acelor emoţii în restul vieţii voastre.

Atunci când îmi ajut clienţii să depăşească această problemă dificilă şi ei îşi exprimă tristeţea, furia şi frustrarea în legătură cu modul în care au fost trataţi, eu sunt de acord cu ei, au trăit cu adevărat un lucru teribil. După asta însă, îi întreb cât de mult vor să continue să se simtă astfel, deoarece până când nu vor dori să elibereze acea energie, ea va continua să îi roadă, privându-i de bucurie şi de pace. Iertarea nu este o absolvire, este o deconectare şi, pentru a face pace cu împăcarea, trebuie să o privim în acest fel.

Şi dacă aveţi nevoie, faceţi din asta în întregime un proces egoist, ceva ce faceţi pentru voi fără a ţine seama de nevoile nimănui. Dacă vreţi să vă simţiţi mai bine, mai compleţi, mai întregi, mai împliniţi şi mai împăcaţi, atunci iertaţi (sau deconectaţi-vă de la) fiecare persoană şi situaţie care stau în calea bucuriei voastre.


Editura FOR YOUlink-external

Sursa :Iertare fără regretelink-external