Eseu de Inelia BenzlinkAşa că, îţi petreci următorii câţiva ani, decenii chiar, încercând să ajungi cum se cuvine, normal. Acest lucru se poate întâmpla pe mai multe căi, dar două dintre ele sunt cele mai întâlnite: una este să faci tot ceea ce este posibil pentru a te integra în realitatea agreată de ceilalţi în care frică, războiul, poluarea şi a plăti pentru a trăi pe planeta reprezintă ceva normal. Cea de-a doua este să consideri realitatea normală ca fiind greşită şi să porneşti într-o călătorie a descoperirii şi a dezvoltării, care să te conducă spre ceea ce simţi şi şti că este bine. Asta presupune însă în permanenţă să te adaptezi, să îi cauţi şi să îi recrutezi pe ceilalţi care sunt şi ei treji, se trezesc, sau sunt în neregulă faţă de restul societăţii.

În cele din urmă, te hotărăşti că de fapt este în ordine să fii diferit. Acest lucru se întâmpla prin intermediul vocii tale interioare sau printr-o exprimare a acesteia în mediul tău înconjurător. Ceea ce urmează este de regulă o dorinţă nemăsurată de cunoaştere, informaţie, date şi conexiuni cu alţi oameni despre care îţi dai seama că sunt de asemenea treji.

În acest moment eşti cel mai vulnerabil. Pe de o parte, eşti deschis influenţei, deoarece aşa ai fost programat de către societate, eşti suficient de conştient că să ştii că viaţa înseamnă mai mult decât o slujbă de la 9 la 5, de exemplu, dar pe de altă parte nu eşti conştient de milioanele de prădători spirituali care există şi care sunt dornici să îţi dea singura soluţie , să te facă să te simţi special, să îţi arate secretele universului, să te vindece ... şi multe alte forme şi variante de a te face să le dai puterea ta. 

viaţa e o junglă şi tu eşti ca un copil pierdut în pădure.

Nu există nicio soluţie uşoară a acestui proces. Putem cădea în atât de multe capcane şi câteodată chiar nu vrem să le vedem aşa cum sunt. Există însă o listă care poate ajută:

1. Nu există nicio altă călătorie spirituală, în afara celei pe care o creezi tu.

2. Nu căuta niciodată răspunsurile, soluţiile, lumină, iluminarea, Unimea sau Sursa în afara ta.

3. Nimeni din lumea exterioară nu te poate vindeca, folosind părţi intime ale corpului său (da, asta chiar e o unealtă folosită deseori de aşa numiţii guru).

4. Nu studia sau nu acceptă interpretări ale învăţămintelor. Mergi întotdeauna la sursa învăţăturii şi citeşte sau studiază lucrarea originală.

5. Să ştii că nu există în niciun caz o soluţie unică, o singură practică valabilă, sau un singur adevăr. Oricine promovează o singură soluţie pentru orice, este de evitat cu orice preţ, indiferent de cât de iluminat, respectat, iubit şi bun este.

6. TU eşti autoritatea supremă în legătură cu ceea ce este real, adevărat şi bun pentru tine. ÎNTOTDEAUNA urmează-ţi cunoaşterea şi intuiţia, ascultă-ţi corpul şi nu face nimic ce simţiţi că este puţin deplasat.

7. Înţelege că avem tendinţa să scuzăm şi să raţionalizăm semnalele de alarmă şi acţiunile negative ale celorlalţi, mai ales dacă ne sunt apropiaţi, dacă vrem să le fim apropiaţi sau avem nevoie de aprobarea lor.

8. Tu eşti singurul care te poţi descoperi, aprobă şi îţi poţi acorda permisiunea să trăieşti o viaţă de bucurie / lumina / iubire.

9. Îmbrăţişează-te singur, cât mai des :-).

10. Înţelege că eşti podul către Noua Paradigmă. Asta nu are nimic de-a face cu trezirea celorlalţi, ci cu a le arăta calea, fiind pe deplin tu însuţi, pe deplin autentic şi integru.

În bucurie / lumina / iubire,

  - Inelialink-external.