MANUSCRISUL MARIEI MAGDALENA ( 2/2 )Optsprezece

Isus adesea folosea fraza: „Eu si Tatal suntem Una”. Aceasta a condus la o interpretare gresita. Pentru ca din punctul de vedere al unui Initiat este simplu un alt cuvant pentru Spirit. Si in aceste cuvinte Isus indica ca el era contopit cu Spiritul lui si astfel miracolele s-au putut realiza.

Si astfel el oscila in spate si in fata, intre doua idei pe care Evangheliile l-au relatat in felul lor limitat.

Pe de-o parte, Isus spunea uneori: „Eu si Tatal suntem Una”. Alta data el spunea: „ Fara Tatal meu, nu pot sa fac nimic”. Aceasta este oscilatia ce are loc in procesul Initiatic in care Initiatul oscileaza intre puterea si convingerea conectiei sale cu Sursa Spiritului si apoi la o alta stare a mintii, in care el realizeaza ca este nimic si nu poate face nimic fara Spirit.

Deci o stare a mintii are senzatia omnipotentei. Si o alta stare a mintii are senzatia impotentei. Si Initiatul trebuie sa treaca printre aceste doua. De aceea Isus a folosit aceste fraze de mai multe ori, atragandu-mi atentia mie, care eram o Initiata inaintata, ca el se afla in mijlocul acestui paradox.

Si a trait cu acest paradox in constiinta pana la Gradina Gethsemane. Pentru ca a fost inainte de timpul sau in Gradina, venind la mine si noi am practicat Cele Patru Serpentine pentru ultima oara. Era o intensitate a trairii in timpul nostru petrecut impreuna, pentru ca amandoi stiam ca timpul se apropia de sfarsit.

Cu forta exploziva eliberata prin practica, corpul Ka al lui Isus scanteia de putere si convingere, pe care le-a luat cu el in orele finale ale vietii sale, fortificandu-l pentru calatoria sa prin moarte. Dar timpurile de altadata au fost deja petrecute – caut pentru cuvintele potrivite – intr-un fel de autochestionare.

Aceia care l-au urmat pe Isus, care se autointituleaza crestini, le place sa creada ca el era sigur pe el si intotdeauna clar in ceea ce priveste scopul si misiunea sa si ca niciodata nu ezita. Dar eu, care am petrecut noptile cu el, va spun altfel.

Doar pentru ca o fiinta a atins un nivel de maiestrie nu inseamna ca ea este capabila sa treaca de la incertitudine la nepasare.

Isus simtea presiunea Sufletului sau Celestial dar este un lucru ciudat sa fi un Initiat. Pentru ca el este om cu tot ceea ce decurge din aceasta – iar el este din ce in ce mai mult conectat la, si o parte a Sufletului sau Celestial.

Este Ba, Sufletul Celestial, ce este vocea lui Dumnezeu vorbind. Initiatul inalt actioneaza ca un reflex din partea gurii lui Dumnezeu, dar tocmai pentru ca Sufletul Celestial este clar nu inseamna ca omul este neaparat la fel.

Isus a vazut in altii potentialul realizarii lui Dumnezeu si a vorbit despre aceasta de multe ori. Intr-una din aceste dati a fost mentionat in Evanghelii cand el a spus: „voi puteti face lucruri mai marete decat mine”. Pentru ca el a inteles ca miracolele sunt o expresie naturala a constiintei si pe masura ce constiinta se extinde miracolele vor fi ceva obisnuit.

Si totodata el era foarte constient de limitarile celor care-l insoteau – de dependenta lor de ura, ignoranta si fanatism – si aceasta l-a ingrijorat profund. Am petrecut multe seri discutand despre aceasta. Si pana cateva zile inainte de Gethsemane, el nu era sigur daca va putea atinge ce era cerut pentru a trece prin Initierea finala.

Nu cunosc motivul schimbarii in el, dar cu cateva zile inainte de Gradina si Initierea noastra finala pe care am realizat-o impreuna prin cele Patru Serpentine, un sens profund de pace a venit peste el, si era sigur intr-un fel pe care nu l-am mai simtit la el.

Nouasprezece

Eu stau acum in timp aproape doua mii de ani dupa crucificarea lui Isus si inca tremur la gandul acesteia. Este foarte ciudat sa fi atat Initiata cat si Femeie.

Ca Initiata, am fost alaturi de Isus in timpul crucificarii pastrandu-mi Ka-ul meu intr-o rugaciune puternica – ceea ce este un alt mod de a spune ca am pastrat constanta intentia mea de a fi acolo pentru el in ceea ce trecea prin moarte. Aceasta era o actiune initiatica din partea mea ce necesita detasare.

Ca Initiata antrenata o asemenea obligatie era usoara, dar ca Femeie ce-l iubea pe Isus, Barbatul, inima mea era sfasiata in bucati. Si astfel am stat pe Golgota, ezitand intre puterea mea de Initiata si jalea mea ca Femeie indragostita al carei iubit suferea.

In acel moment nu imi pasa de Initiere. Nu imi pasa ca Isus asternea o cale de lumina prin regatele mortii pentru toti acei care ar fi vrut sa-l urmeze.

Chiar am urlat la Isis.
„ Cum indraznesti!”, am spus.

In cel mai mare moment al chinului meu, Maria a intins mana si m-a atins. Am fost singura in amaraciunea mea si nu am observat-o pe a ei. Ochii nostri s-au intalnit, plini cu lacrimi si ne-am aruncat una in bratele celeilalte. Ea pentru fiul ei, eu pentru iubitul meu.

Evangheliile au relatat ca un cutremur a avut loc imediat dupa trecerea lui Isus iar eu va spun voua ca aceasta este adevarat. Era de parca toata natura ar fi intrat in travaliu si pamantul s-a scuturat cu suparare si manie, pentru ca tocmai un astfel de Maestru, o asemenea fiinta, ar fi putut suferi de mainile semenilor sai.

Dar acesta este paradoxul vietii pe pamant.

O mare furtuna a venit peste oras de asemenea – vanturi cum nu am mai vazut. Cerul s-a umplut cu nori intunecati si fulgere de lumina – sunetul trasnetelor cutremurand totul. Aceasta desfasurare infricosatoare parea sa dainuie pentru totdeauna, dar eu cred ca a fost pentru aproximativ o ora.

La mormant Maria si eu am spalat corpul conform ritualului evreiesc si traditiei, l-am invaluit si lasat in mormant. Am facut acest lucru in tacere. Singurul sunet a fost doar cel al lacrimilor noastre inabusite.

M-am gandit ca era ciudat ca el a putut sa-l invie pe Lazar din moarte dar nu a fost in stare sa se ajute pe el insusi.

Nu intelegeam ce facea el.

Dar dupa invierea sa l-am vazut in Ka-ul sau, radiant si frumos ca niciodata si am inteles. Din punctul de vedere Initiatic a deveni Marele Zeu Horus inseamna ca cineva sa-si activeze cele mai inalte potentiale ale constiintei in forma umana. Dar acest lucru este facut in mod obisnuit doar pentru el insusi. Insa, Isus a facut acest lucru in interesul intregii omeniri. Aceasta este mostenirea lui.

Dar va spun ca nu are nimic de-a face cu religia! Are de-a face cu fizica si alchimia.

Simpla invatatura a lui Isus era ca noi toti suntem Dumnezei – ca noi toti avem in noi puterea de a iubi si vindeca – si a demonstrat acest lucru cat de bine a putut.

In primele zile ale Bisericii – insemnand comunitatile acelora ce s-au strans in jurul invataturilor lui Isus – cel mai frumos ritual a aparut.

Cei care doreau sa continue a se simti in prezenta sa trebuiau sa imparta paine si vin. Cateodata barbatii impartaseau ritualul, cateodata femeile. Acest simplu act al impartirii de la unul la celalalt era in concordanta cu intentia lui Isus dar cum anii au trecut simplicitatea acestui act s-a pierdut si doar acei numiti de Biserica puteau da impartasania (comuniunea), ceva ce Isus ar gasi dezagreabil. (Cunoscandu-l asa cum v-am povestit, va pot spune aceasta.)

Adevarul si puterea invataturii lui Isus au fost denaturate de Biserica.

Si secretele elevarii constiintei prin Sexul Sacru, asa cum l-am practicat eu si Isus, au fost furate de Biserica.

Realizez in impartasirea povestii mele ca doar o mana vor intelege – dar atata este suficient.

backward_step backward page:1/7 forward forward_step