Influenţa lună Nouă / eclipsă de Soare în Pești, din 9 martielink


Eclipsele solare încheie întotdeauna un ciclu de 19 ani și încep un altul. Ele dezvăluie căi spre următoarea treaptă a evoluției noastre – le poți considera ca pe niște upgradări ale Conștiinței. Ultima oară când a fost o eclipsă de Soare în același grad din Pești s-a întâmplat pe 8 martie 1997.
E posibil să simțim o rezonanță între momentul de ACUM și acea perioadă — ceva mai curând „rezonant", decât identic — așa că gândește-te la acea perioadă: Au existat încheieri și începuturi importante? Ce anume a fost important pe atunci? Dacă ar fi să existe ACUM o chemare de a duce acele priorități la următorul nivel, unde te-ar găsi acel nivel următor?
Dacă cauți mai multă ghidare asupra acestor întrebări, ți-aș sugera să te uiți la astrograma ta: casa în care pică eclipsa va indica zona din viața ta pe care ești pregătit să o duci la un nou nivel de conștiință.
Această lună Nouă/eclipsă de Soare este de asemenea o super lună, însemnând că este mai aproape de Pământ; prin urmare, generează influențe gravitaționale și electromagnetice și mai mari asupra corpului nostru fizic și emoțional – exercitând o influență mai puternică și asupra psihicului nostru.
Peștii reprezintă ultimul semn din zodiac. Această zodie ne conectează cu călătoria noastră spirituală, cu corpul nostru spiritual; este o reunificare cu Sursa/Dumnezeu/Universul/Sinele superior, indiferent cum vrei să-i spui. Semnul Peștilor, la vibrația sa cea mai înaltă, știe cum să unifice toate dualitățile – el este total conștient de unitatea/interconectivitatea dintre toate lucrurile. Există și o vibrație joasă a Peștilor, și anume sentimentul de a fi separat, incapacitatea de a avea încredere în sincronizarea divină a lucrurilor, incapacitatea de a avea încredere în faptul că suntem întotdeauna într-un proces de colaborare cu Universul, cu Sinele nostru superior, cu intuiția. Iar atunci când nu putem avea încredere în acestea, intrăm în starea de frică, de separare, în vibrația inferioară a Peștilor, care poate fi foarte copleșitoare.
Peștele mai înseamnă recunoașterea faptului că totul este energie, totul e conectat și totul este într-o curgere/mișcare continuă. Fiecare din noi este asemenea unei picături de apă, ce pare să fie individuală, dar care este totuși o parte din marele ocean al vieții. Suntem suma tuturor părților: fizică, spirituală, emoțională, mentală… Totul e interconectat și face parte din întreg. Tot ceea ce vedem, percepem, face parte din întreg.
Neptun, Mercur și Chiron sunt și ele în Pești în momentul eclipsei, amplificând mesajul din partea universului că e necesar să trecem de la rațional la intuitiv, ca și colectivitate. Suntem invitați să stabilim o legătură reală cu corpul simțirii noastre și să ne iertăm, pe plan individual și colectiv, „natura umană” și să ne deschidem inima. Deoarece Chiron este și el prezent pe Nodul sud, reprezentând vindecătorul rănit – rănile, nesiguranțele, limitările noastre. Desigur, ca ființe umane le avem pe toate acestea. Așa că e necesar să ne iertăm pentru faptul că nu suntem „perfecți”, în sensul că vrem să ne percepem ca fiind perfecți. E necesar să ne deschidem deci inima, să pășim spre noi înșine cu iubire, cu inimă deschisă, cu acceptare și compasiune. Odată ce putem face asta la nivel individual, o putem crea mai ușor și în plan colectiv. Dar e necesar să se întâmple mai întâi cu fiecare dintre noi.
Un alt aspect al eclipsei este cuadratura în T - Saturn din Săgetător este planeta centrală a acestei cuadraturi în T. O parte din acest aspect ne invită să ne analizăm credințele depășite. De exemplu, dacă ai o credință despre timp… pentru mine, una din ele este că nu am suficient timp în cursul zilei. De fapt a fost, căci săptămâna trecută am descoperit că am timp suficient la dispoziție. Uau! Dumnezeule, m-am simțit foarte copleșită. Și a trebuit să mă întreb: „Chiar este adevărat ceea ce cred? Sau doar o creez singură? Îmi creez această realitate că nu există timp suficient, pentru că spun iar și iar că nu am timp suficient?” Și m-am mai întrebat ceva: „Îmi umplu ziua cu tot mai multe lucruri de făcut, astfel încât să nu fiu în contact cu sentimentele mele?” Prin urmare, nu am nevoie să fiu în contact cu intuiția mea, cu Sinele meu superior, cu alte lucruri din viața mea cu care nu vreau să fiu ? Și de ce nu vreau să fiu cu acele lucruri? De ce îmi este atât de incomod să reduc ritmul și care este frica legată de acest lucru? Și ceva este stârnit, atunci când te simți incomod din cauza a ceva. Ce anume mi-e teamă că se întâmplă atunci când iau contact cu corpul meu emoțional, cu corpul meu intuitiv, atunci când stau cu mine? Ce anume mi-e teamă că se întâmplă? Mi-e frică că nu voi putea face ceea ce am de făcut? Mi-e teamă că nu voi mai avea control? Că va trebui să renunț la el? Prin urmare, a fost vorba de a analiza ceea ce se află sub acest atașament, sub acea convingere pe care o aveam. Analizează-ți așadar gândurile care se tot repetă în cursul zilei, ce fac parte din sistemul tău de credințe, întrucât te gândești iar și iar la aceleași lucruri. Ele fac parte din ceea ce consideri că este adevărat. Și fii sincer cu tine, întrebându-te de ce anume te temi. Ce anume eviți în viața ta? Observă cu blândețe aceste gânduri repetitive. Ai compasiune pentru tine. Pentru că aceste gânduri repetitive fac parte din condiționarea ta. Ele provin de la o vârstă timpurie, când erai foarte mic. O altă credință depășită este aceea că suntem separați unii de alții, că nu suntem conectați între noi, cu Universul. În următoarele 6 luni avem așadar șansa să cercetăm aceste credințe depășite, aceste paradigme vechi, aceste modalități învechite de a fi cu noi înșine, care nu ne mai servesc, care ne limitează. Și amintește-ți că aceste gânduri repetitive nu reprezintă cine ești tu; ele reprezintă doar condiționarea ta și nu adevărul. E foarte important de reținut acest lucru – că aceste gânduri nu reprezintă adevărul.
Eclipsele sunt un moment în care să ne clarificăm și să ne afirmăm calea cea mai înaltă. Cu Nodurile Lunii în Fecioară și Pești, suntem invitați să simplificăm viața oricând este posibil, aducând iubire în tot ceea ce facem și trăim – întregii noastre ființe, zi de zi.
Este probabil să simțim o eliberare și o recalibrare: vor fi șterse coduri „vechi” și va fi descărcată o programare nouă – în special în ce privește inteligența emoțională și intuitivă, în special cu această idee de a fi conectați cu tot ceea ce există. Atunci când ne reprimăm sau ne negăm sentimentele și darurilor intuitive suntem în vechea paradigmă, făcând parte din vechea programare, vechea condiționare. Iar ACUM avem această ocazie favorabilă de a păși în această paradigmă nouă, în acest loc nou în care nu ne mai reprimăm și negăm sentimentele și darurile intuitive și în care ne conectăm mai total cu inima noastră, cu iubirea. Iar aceasta este nouă paradigmă.
Învățăm că „corpul simțirii” noastre este la fel de valoros ca și „corpul fizic și mental". Nu e nicio rușine în a simți lucruri, în a fi sensibili, imaginativi și amabili – nu doar cu oamenii pe care îi iubim, dar și în mod public. E necesar să ne schimbăm perspectiva despre „sentimente" și faptul de „a fi sensibil”, de la a le percepe ca pe o slăbiciune, la a le permite să fie puterea noastră.
E necesar să trecem la paradigma în care să permitem sentimentului și sensibilității să fie puterea noastră. În special pentru oamenii care au fost învățați sau li s-a spus de către alți oameni sau de către societate: „Nu plânge! Fii tare!” E necesar deci să acceptăm totalitatea a cine suntem, inclusiv corpul nostru emoțional, care reprezintă o parte imensă din cine suntem, căci sentimentele noastre sunt mereu prezente și au un impact important asupra condiției umane. În acest fel putem funcționa în totalitate în lumea aceasta, putând fi de fapt de deplin întregi în lume, iar atunci putem să creăm o lume ce susține în mod egal toate lucrurile vii. lucru pe care nu-l putem face dacă nu suntem conectați cu totalitatea a cine suntem, la nivel individual.
Dacă nu ne putem schimba perspectiva, de la „eșec și reproș” la „creștere și învățare", avem ACUM o ocazie favorabilă de a face un salt cuantic în evoluția noastră individuală și colectivă. Deoarece paradigma bazată pe frică se referă în totalitate la eșec și reproș. Iar paradigma bazată pe iubire se referă la creștere și învățare – cum avansăm la nivelul următor de evoluție. Reține că o transformare a 5% din totalitatea ființelor umane din această lume ar declanșa o transformare durabilă pentru colectivitate. Doar 5% care fac acest lucru.
Deci o întrebare pe care ți-o poți pune este: Voi fi oare unul dintre cei 5%? Ce s-ar putea schimba dacă ți-ai da voie să plutești cu curentul, în loc să lupți împotriva lui? Ce anume ar fi posibil dacă i-ai da corpului și minții ocazia de a reduce ritmul și de a rămâne total tăcut cel puțin 5 minute în fiecare zi? Și poate chiar la fiecare oră, dacă poți. Cinci minute la fiecare oră nu este atât de mult. Pentru unii dintre noi ar putea fi. Începe deci cu 5 minute în fiecare zi, apoi avansează la 5 minute la fiecare oră. Iar această încetinire a ritmului și ocazie pe care ți-o oferi de a fi cu tine însuți, într-un mod iubitor, blând, plin de compasiune, în care te acordezi cu corpul tău intuitiv, emoțional, acest lucru va fi cu adevărat valoros.
Pe cât posibil, în ziua eclipsei dă-ți voie să fii într-o stare tăcută, receptivă. Dacă poți, în zilele dinaintea și de după eclipsă, meditează, fă plimbări în natură, activități creative sau spirituale – orice te ajută să pătrunzi în ființa ta și să stabilești o legătură cu divinitatea ta lăuntrică, cu centrul iubirii tale. Dacă ai alte obligații – precum serviciul său să ai grijă de copii, de părinți în vârstă sau chiar de tine, dacă ești bolnav – pe cât posibil, fă din când în când pauze de 5 minute în care să te liniștești și să fii cu tine însuți, cu Sinele tău intuitiv.
În următoarele 6 luni suntem de asemenea invitați să analizăm orice deconectare de spirit. Întrebări pe care ți le-ai putea pune în următoarele 6 luni: Cum ar arăta, cum s-ar simți o conexiune mai sănătoasă cu lumea energetică? Cum ar fi să ai acest sentiment sănătos de unitate, de a avea acces la o stare orientată spre iubire și acceptare de Sine? Aș putea să „dau voie la ceea ce apare" în viața mea fără a-l pune sub semnul întrebării? Fără a-i rezista și a acționa împotriva lui? Fără a mă teme de lucruri? Putem avea încrederea că tot ceea ce apare este perfect? Prin urmare, este esențial să avem o inimă deschisă în aceste 6 luni. Și amintește-ți că a avea o inimă deschisă nu înseamnă a renunța la aspecte din tine.

backward_step backward page:1/2 forward forward_step