Isus recomandă postul şi clismele cu apălink

Isus învaţă cum se face o clismă:

"După îngerul aerului căutaţi îngerul apei. Scoateţi-vă pantofii şi îmbrăcămintea şi permiteţi îngerului apei să vă îmbrăţişeze tot trupul. Aruncaţi-vă cu totul în braţele sale cuprinzătoare şi tot atât de des pe cât mişcaţi aerul cu respiraţia voastră, mişcaţi de asemenea apa cu trupul vostru. Vă spun cu adevărat, îngerul apei va arunca afară din trupul vostru toate necurăţeniile care v-au pângărit pe dinafară şi pe dinăuntru. Şi toate lucrurile necurate şi rău mirositoare vor curge afară din voi, la fel cum necurăţeniile hainelor spălate apă curg şi se pierd în curentul râului. adevărat, adevărat vă spun, sfânt este îngerul apei care curăţă tot ce este necurat şi face parfumate toate lucrurile rău mirositoare. Nici un om nu va putea veni în faţa lui Dumnezeu dacă îngerul apei nu îl lasă să treacă. Cu adevărat vă spun, toţi trebuie să vă naşteţi din nou din apă şi adevăr, pentru că trupul vostru se scaldă în râul vieţii pământeşti, şi Spiritul vostru se scaldă în râul vieţii veşnice. Pentru că voi primiţi sângele vostru de la Mama noastră Pământească şi adevărul de la Tatăl nostru Ceresc.

Să nu credeţi că este destul ca îngerul apei să vă îmbrăţişeze numai pe dinafară. adevărat vă spun, necurăţenia dinăuntru este cu mult mai mare decât necurăţenia dinafară. Şi cel care se curăţă pe dinafară, dar pe dinăuntru rămâne necurat, este asemenea mormintelor care pe dinafară sunt frumos vopsite, dar pe dinăuntru sunt pline de tot felul de necurăţenii oribile şi dezgustătoare.

Vă spun cu adevărat, permiteţi îngerului apei să vă boteze, de asemenea, pe dinăuntru pentru ca să vă puteţi elibera de păcatele voastre trecute şi pentru a putea deveni şi în interior la fel de puri precum spuma generoasă a râului în lumina Soarelui. Căutaţi de aceea un tâlv mare, având tulpina lungă cât înălţimea unui om (tâlvul este o plantă asemănătoare cu un dovleac). Umpleţi-i interiorul cu apa din râu pe care Soarele a încălzit-o, agăţaţi-l de ramura unui copac şi îngenuncheaţi pe Pământ în faţa îngerului apei şi permiteţi capătului tulpinii tâlvului să intre în părţile voastre dinapoi, pentru ca apa să poată curge prin toate măruntaiele voastre. După aceasta rămâneţi îngenuncheat pe Pământ în faţa îngerului apei şi rugaţi-l pe Dumnezeu viu să vă ierte toate păcatele voastre trecute şi rugaţi-l pe îngerul apei să vă elibereze trupul de orice boală şi necurăţenie. Apoi lăsaţi apa să se scurgă afară din trupul vostru că să poată să scoată afară din interiorul vostru toate lucrurile necurate şi rău mirositoare ale Satanei şi veţi vedea cu ochii voştri şi veţi mirosi cu nasul vostru toate spurcăciunile şi toate necurăţeniile care v-au spurcat templul trupului; cu adevărat aţi scăpat de toate păcatele care locuiau în trupul vostru, chinuindu-vă cu tot felul de dureri. Vă spun cu adevărat, botezul cu apă că eliberează de toate acestea.


Reînnoiţi-vă botezul cu apă în fiecare zi a postului vostru, până în ziua în care vedeţi că apa care curge afară din voi este la fel de pură ca spuma râului. Duceţi-vă corpul la râu, şi acolo în braţele îngerului apei aduceţi mulţumiri Dumnezeului viu care v-a eliberat de toate păcatele voastre. Şi acest botez sfânt prin îngerul apei este: Renaşterea într-o viaţă nouă."