Wayne Dyer - Percepţia asupra lucrurilorlink

 


...ce mă intrigă este următoarea idee... am auzit-o cu mulţi ani în urmă, nici nu mai ştiu sigur care e sursa originală, dar sună în felul următor:
"Când schimbi felul în care priveşti lucrurile, lucrurile pe care le priveşti se schimbă."

Albert Einstein a observat faptul că cea mai fundamentală şi majoră decizie pe care trebuie să o iei în viaţa ta este:Trăiesc eu într-un Univers prietenos sau ostil? Care dintre cele două?

Este un Univers plin de ostilitate şi furie unde oamenii vor să se urască, să se omoare între ei... asta e ceea ce vezi? Deoarece când vezi lumea în acest fel, exact asta vei crea pentru tine în viaţă. Acestea sunt fapte ştiinţifice.
Interesant este că această afirmaţie nu este doar un joc de cuvinte inteligent.
"Când schimbi felul în care priveşti lucrurile, lucrurile pe care le priveşti se schimba" este de fapt o afirmaţie ştiinţifică.

Am să vă arăt acest lucru imediat.

Aş vrea să îţi imaginezi următoarea scenă: eşti la tine în casă, ai cheile de la maşină în mână, se ia lumină... până de curent. Te împiedici prin sufragerie şi îţi scapi cheile şi îţi dai seama că nu le vei găsi niciodată pe întuneric. Dar te uiţi afară şi îţi dai seama că străzile sunt luminate. În mintea ta se aprinde beculeţul. Nu o să stau aici pe întuneric să-mi caut cheile când afară este lumina. Am să ies afară sub lumina străzii şi am să caut cheile.

De ce râdeţi? Are sens.

Aşadar eşti afară, îţi cauţi cheile, cauţi şi cauţi, când un vecin trece pe acolo şi te întreabă ce s-a întâmplat.
- Mi-am pierdut cheile.
- A, te ajut eu să le cauţi.
ACUM amândoi căutăm cheile. Într-un final se uită la mine şi mă întreabă: Scuze, dar unde ţi-ai pierdut cheile? - Le-am pierdut prin casă.
- Vrei să spui că ţi-ai pierdut cheile în casă şi le cauţi pe stradă? Nu are nici o logică.
- Nu are niciun sens să le caut pe întuneric când aici afară e lumină...

ACUM râdeţi şi vă gândiţi cât de absurd este, dar oare nu este exact ceea ce facem când avem o problemă, o dificultate situată în interior, iar noi căutăm soluţii în exterior?

Ar fi ca şi cum ai merge la doctor să îi spui simptomele tale, iar doctorul spune: - Băiete, tu ai multe simptome. Ai nevoie de o reţetă pentru acest simptom, de una pentru acest simptom. În cele din urmă îţi face 4-5 reţete, tu vrei să pleci şi îi spui: Aş dori reţetele. Nu, nu. Asta este pentru Mama ta, iar aceasta este pentru vecinul tău, pentru fiica ta, pentru tatăl tău.

Vreau să spun, tu eşti cel cu dificultăţile aşteptând ca cineva să se schimbe sau ceva din exterior să se îmbunătăţească că viaţa ta să funcţionează la nivel de intenţie.

Este ceva ce trebuie să analizezi cu atenţie, este înăuntrul tău.
Sursa :Wayne Dyer - Percepţia asupra lucrurilorlink-external