Luna Nouă în Scorpion, din 11 noiembrie 2015 – Integrați!link


Sarcina spirituală a Scorpionului este să învețe să dea drumul la tot ce este mort sau toxic în viața noastră – și să înțeleagă că a da drumul nu înseamnă pierdere, ci transformare, întrucât fiecare sfârșit este totodată un nou început.

Cu Soarele, Luna și Mercur în Scorpion, ni se amintește cu fermitate faptul că mentalitatea noastră trebuie să se schimbe: suntem invitați să ne înfruntăm fricile, să ne îmbrățișăm UMBRA și să ne revendicăm puterea interioară.  

„Umbra” reprezintă toate calitățile reprimate, negate sau nedezvoltate ale eului. Atunci când ea nu e integrată cum se cuvine, suntem privați de putere, devenind vulnerabili la manipulare sau dominare. De asemenea, aspectele din noi pe care le respingem, le proiectăm asupra altora. Lucrurile pe care refuzăm să le recunoaștem ne posedă. Lucrurile cărora le opunem rezistență persistă. Prin urmare, o întrebare bună ar fi: Ce calități ale voastre ați renegat, reprimat, respins? Fiți cât mai sinceri cu putință. Întrucât cu cât puteți integra mai mult aceste calități – puțin câte puțin, nu trebuie să vă dați peste cap, ci să o faceți pas cu pas – parcurgeți un proces foarte sănătos. Ce-ar fi dacă ați accepta faptul că toate acelea sunt o parte din voi?

Această lună Nouă ne aduce o ocazie favorabilă de a ne elibera de tipare vechi – îndeosebi tiparele de gândire, întrucât e implicat Mercur – îndreptându-ne atenția de la cap, spre inimă. Cum ar fi,  să ne eliberăm de tipare de gândire bazate pe frică. mintea noastră are capacitatea de a se deplasa prin trei niveluri de conștiință: conștiință superioară (idei/viziuni/intuiție), conștiință (alegeri făcute în aici-acum, într-o stare de conștiență totală) și inconștiență (gândire condiționată sau pe pilot automat). 

Odată cu această lună Nouă primim următorul mesaj: avem posibilitatea în orice moment de a alege cum interacționăm sau relaționăm. Putem să-i abordăm pe ceilalți într-o manieră conștientă, de pe o poziție de iubire și putere interioară, sau putem să-i permitem pilotului automat să preia controlul și să lase să conducă condiționarea noastră. Iar condiționarea are întotdeauna de-a face cu ceea ce a fost, nu cu ceea ce este! 

Întrucât Scorpionul se referă în totalitate la transformare, el ne invită să creăm o relație mai profundă, mai entuziasmată cu noi înșine – iar dacă acceptăm toate aspectele ființei care suntem, devenim mai autentici și plini de putere. 

Toate acestea au loc printr-o abordare conștientă a relațiilor noastre intime și o legătură autentică. Iar aici intră și relația cu noi înșine, pentru că dacă nu avem o relație autentică cu noi, nu o vom avea nici cu alte persoane. Întotdeauna, ceea ce se întâmplă în interiorul nostru determină ceea ce se întâmplă și în afara noastră. Iar încrederea joacă un rol central în relațiile sănătoase, intime. Ea se dezvoltă în timp – iar pentru aceia dintre noi care au trecut în trecut prin traume, dezvoltarea ei durează mai mult. Acest lucru se aplică la dezvoltarea încrederii față de noi înșine, la fel de mult ca a încrederii față de ceilalți. (For more details, check out my last Full Moon video again...)

Să vorbim un pic despre Marte și Pluto, pentru că amândoi sunt guvernatori ai Scorpionului. În trecut, Marte a fost considerat guvernatorul  Scorpionului, dar odată cu descoperirea din anii 1930 a lui Pluto, acesta i-a preluat rolul (fiind astfel cunoscut ca guvernatorul „modern" al Scorpionului). În prezent Pluto călătorește prin Capricorn, unde face sextil cu Mercur din Scorpion. Aceasta e o combinație foarte favorabilă pentru obiective pe termen lung și sentimentul puterii interioare, astfel că putem să transformăm ceea ce nu mai e util și să construim fundații sănătoase pentru obiectivele noastre pe termen lung. Este o ocazie, așa că e necesar să întreprindem acțiunile necesare pentru valorificarea ei. 

În plus, în momentul acestei Luni Noi, Pluto face o cuadratură largă cu Uranus din Berbec și un trigon cu Jupiter din Fecioară. Acest aspect ne invită să avansăm cu ceva: suntem pregătiți pentru un salt în viața noastră, gată să facem schimbările care ne susțin procesul de evoluție. În acest aspect, flexibilitatea, adaptabilitatea sunt elemente cheie, la fel ca faptul de a deveni observatorul corpului nostru emoțional și mental.

În momentul Lunii Noi, Marte (guvernatorul tradițional al Scorpionului) traversează ultimul grad din Fecioară și se aliniază cu Nodul Nord și Venus, în Balanță. Acesta este un alt mesaj al acestei Luni Noi, ce vizează evoluția, și anume găsirea unui echilibru sănătos între energia masculină și feminină. Iar acest mesaj ne-a apărut, dacă vă amintiți, destul de des în ultimele câteva lunații; există mereu acest sentiment de a avea nevoie să găsim relația sănătoasă dintre masculin și feminin. Iar în această lună e vorba despre a-i permite energiei masculine să slujească procesul de transformare și de a lăsa curajul să ne îndrume. Și să conectăm apoi asta la spațiul inimii noastre, întrucât Venus la asta se referă. Ce roluri ați jucat sau întrupat, cu privire la energia feminină și masculină? – este o întrebare foarte importantă pe care să v-o adresați, cu această lună Nouă. Iar o altă întrebare este: Cum puteți renunța la tot ceea ce nu mai ajută la echilibrul celor două? E foarte important pentru noi să învățăm să integrăm femininul și masculinul într-un mod echilibrat și sănătos, întrucât ne ajută să fim mai întregi și să considerăm că ambele sunt bune și nu că una ar fi mai bună decât cealaltă.

Ca o sintetizare: Lăsați-vă să integrați tot ceea ce sunteți – chiar și acele părți ce au legătură cu traume sau dureri din trecut. Fiți conștienți că ele v-au servit la ceva – să dobândiți tărie, înțelepciune, înțelegere despre voi și viață în general. Pe  cât puteți, îngăduiți-le acelor părți să se simtă în siguranță și iubite. Și spuneți-le că sunteți în regulă. Că ACUM sunteți adulți și voi sunteți cei care faceți alegeri. Nimeni altcineva nu le mai face pentru voi. Prin urmare puteți face alegeri conștiente, iubitoare și în cunoștință de cauză. Nu există nimic de apărat sau protejat (exceptând cazurile când ați fi în cameră cu un leu sau un maniac ).Noi suntem foarte puternici, prin noi înșine. Suntem capabili să facem act de prezență spre binele nostru, tot timpul. Dar uităm acest lucru, din cauza fricilor pe care le avem și a condiționării care a dus la această gândire temătoare. Și uităm cât de puternici suntem. E însă doar o uitare. Prin urmare, fiți curajoși și buni cu voi!

Iată câteva întrebări pe care vi le puteți adresa, inclusiv atunci când vă stabiliți intenții:
Ce-ar fi dacă aș lăsa compasiunea și curajul să gândească și să vorbească în favoarea mea? O întrebare excelentă!
Și următoarea este minunată: Ce-ar fi dacă gândurile și cuvintele mele sunt cu adevărat intrumente ale revelației și responsabilizării? E o întrebare grozavă pe care să v-o adresați întreaga lună, dar și în momentul în care vă stabiliți intențiile.

Dacă aveți ascendentul, punctul carierei (sau planete personale) la 17-21◦ în Scorpion, Taur, Leu sau Vărsător, această lună Nouă va avea o influență mai mare asupra voastră. Acest lucru e valabil și pentru cei care au ascendentul sau semnul Soarelui în Leu sau Rac (Soarele guvernează Leul; Luna guvernează Racul).

Luna nouă este totodată cel mai bun moment pentru stabilirea de intenții puternice pentru lunația din această lună. Acest lucru e făcut cel mai bine după ce Luna Nouă devine exactă – și categoric că nu în timpul fazei de Lună fără direcție. Luna aceasta, perioada cea mai influentă pentru stabilit intenții este orice moment din intervalul miercuri, ora 19:47, și joi, ora 16:54 (ora României); și din nou, de la 17:14 (joi), până vineri 19:45 

Vă urez o lună Nouă fantastică! Și rețineți că este o perioadă introvertită, în care ne liniștim ca să comunicăm cu noi înșine, cu Sinele nostru intuitiv, ce avem nevoie să sădim pentru următoarele 28 de zile – iar acela e momentul și totodată modul în care ne stabilim intențiile.  

Vă doresc o lună Nouă minunată!

Sonja Francis, coach în astrologie 

Traducere: Ana Nicolai

Sursa : 2015,::::: – Integrați!">Luna Nouă în Scorpion, din 11 noiembrie 2015 – Integrați!link-external

Ana Nicolai

Practician de vindecare Reconectiva si Reconectare
www.reconectarea.comlink-external
Reconnection and Reconnective Healing Practitioner
www.TheReconnection.comlink-external

Tel: + 40 (0) 727 02 10 77; + 40 (0) 744 488 527; +40 (0) 368 / 00 24 38"The treasure that you are seeking is inside you." ~ Tom Kenyon

"Comoara pe care o cauti se afla in interiorul tau."


"Union with God is the only heaven there is, and it begins here on Earth."

~ Macrina Wiederkehr, A tree full of Angels/Un copac plin de îngeri

”Uniunea cu Dumnezeu e singurul rai care există, iar el începe aici pe Pământ.”


Editura FOR YOUlink-external