Resurse utile pentru dezvoltatorii web
BLOGGING
WordPress

Odată ce ai intrat pe site, poți descărca varianta completă (și100% gratuită) a celei mai bune platforme din lume. Se instalează pe serverultău și îți permite să faci cu ușurință articole, să le publici plus foartemulte alte lucruri.
Favicon.cc

O unealtă gratuită pentru a face acele mici iconițe care se numescfavicon-uri. E nevoie de câte una pe nume de domeniu și apare în title bar-ulbrowserului web atunci când accesezi orice pagină. Le mai vezi atunci când facibookmark la un site.
SEO
https://ahrefs.com/

AHrefs este o unealtă veche și bună pentru a afla ce link-uri ausite-urile concurenței tale (așa-numitele backlink-uri).
Open Site Explorer

Asemenea site-ului AHrEfs, Open Site Explorer oferă o grămadă deinformații despre orice site web, inclusiv o listă cu alte site-uri care aulink-uri către acesta.
Alexa

Rank-ul Alexa este unul dintre cele mai folositoare, alături deGoogle Page Rank (PR). CU cât e mai mic, cu-atât site-ul pe care îl cauți aremai mult trafic.
SERPS Rank Checker

Un site foarte util ce îți arată pe ce poziție în paginile decăutare se află site-ul tău. Util în momentul în care ai un articol pe blogoptimizat pentru un cuvânt cheie și vrei să vezi pe ce poziție e în Google.Util mai ales dacă ai blog în engleză și nu poți să cauți cu IP de StateleUnite (se știe că rezultatele căutărilor diferă în funcție de țara din care seface căutarea pe Google).
On-Page Optimization Tool

deși densitatea cuvintelor cheie pe pagină nu e chiar așa deimporantă, e bine să fii în anumiți parametri. Acest site te ajută să faciasta.
Trello

Trello este un site foarte simplu pentru managementul de proiecte simple. Permite, evident, colaborarea mai mult persoane pe bază de user și parolă.
MindMeister

O unealtă gratuită excelentă ce îți permite să faci așa-numitele mind map-uri și să le partajezi cu alte persoane.
Todo.ly

Am spus de foarte multe ori că fără o listă cu ”de făcut” nu prea ai șanse în online… sau în orice alt job care necesită puțină creativitate și foarte multe lucruri de făcut. Todo.ly rezolvă această problemă permițându-ți să faci câte liste vrei, să le organizezi cum vrei, totul cu o interfață extrem de intuitivă.
Wrike

O unealtă excelentă de management de proiect. În momentul în care auzi mai multă lume că o recomandă, e clar că nu poți da greș.
Workflowy

Workflowy e o idee extrem de interesantă de a-ți organiza listele. Merită încercat.
Process.st

Un site foarte util dacă ai o echipă de oameni ce au nevoie de o grămadă de proceduri și checklist-uri
http://www.isitdownrightnow.com/

Hackpad

Un serviciu interesant ce permite crearea de documente online și de lucru în echipă pe ele.
OneNote

Aplicația mea preferată pentru ținut liste și luat notițe. Pe cât e de complexă, pe-atât e de ușor de folosit. Plus, are clienți pentru toate device-urile.
Google Hangouts

Conferințe online direct din browserul de internet pe gratis. Cu asta am spus tot
Google Calendar

Pe lângă că e extrem de intuitiv, serviciul Calendar oferit de Google e și foarte bine integrat cu clienți pentru toate platformele precum și cu gMail. Îți permite, chiar să partajezi calendare cu prietenii și să le trimiți notificări atunci când creezi un Eveniment nou.
https://mural.ly/

O unealtă de colaborare ce are la bază imaginile.
EverNote

O alternativă excelentă la OneNote pentru luarea și organizarea de notițe.
ePom

ePom este un ad server, adică un serviciu de management albannerelor. E gratuit până la 150.000 de afișări lunare ale acestora. Leîncarci pe site, le grupezi, apoi pui codul generat în widgeturile temei talede wordpress. Opțional, poți un un cod pe pagina de ”Mulțumim” corespunzătoarevânzării sau abonării respectivilor vizitatori.Îți arată, apoi, care bannere au primit cele mai multe click-uriși care au generat cele mai multe vânzări, abonări etc.
Google Trends

În trends poți introduce doi termeni de căutare pentru a comparavolumul de căutare și a vedea cum a evoluat în timp. Absolut necesar dacă vreisă faci un blog de nișă.
Google Keyword Planner

Keyword Planner e menit a te ajuta în campaniile AdWords dar îțidă sugestii foarte bune de cuvinte cheie, pe baza cărora să scrii apoiarticole.
GoogleAlerts

Ideea e simplă: introduci un termen iar Google îți trimite pe mailalerte de fiecare dată când cineva scrie un articol sau o știre legată determenul respectiv. Util, spre exemplu, dacă vrei să monitorizezi anumitecuvinte cheie pentru a vedea cine scrie despre ele (pentru a încerca să obțiilink de la ei, pentru a afla cât de repede concurența nouă etc.).
GoogleScholar

Același motor de căutare dar focusat pe articole academice. Utilatunci când ai nevoie de surse credibile de informație.
Hemingway

O unealtă extrem de interesantă ce verifică conținutul în englezăși vânează propoziții alambicate și cuvinte lungi. Îți colorează chiar șiadverbele pentru a le înlocui cu verbe de acțiune ce – se știe – sunt maiconvingătoare și sporesc vânzările.
http://www.isitdownrightnow.com/

De multe ori ni se întâmplă să nu ne meargă un site și ne-ntrebăm dacă e de la noi sau e picat întreg serverul lor. Cu acest site poți verifica asta… cu condiția să îl poți accesa.
CloudFlare

Cloudflare est eun serviciu foarte popular care rezolvă problemele de încărcare ale site-ului tău. În plus, permite ca acesta să fie accesibil chiar și atunci când serverul tău a picat!
Infusionsoft

Un CRM extrem de popular și excelent atât pentru vânzările online cât și offline.
WeTransfer

Pe mail nu se pot trimite atașamente foarte mari. We Transfer ne scapă de această problemă pentru că permite uploadarea fișierelor de până la 2GB. Se crează o adresă unică pe serverul lor pe care mai apoi o poți partaja cu persoana căreia vrei să-i trimiți fișierul ca să-l descarce.
http://www.emailspamtest.com/

În momentul în care introduci un email în Aweber sau Mailchimp,țis e dă un scor care îți arată care sunt șansele ca acel mail să ajungă înfolderele de Spam al abonaților tăi și să nu fie citite niciodată. Aweber șiMailchimp au această funcționalitate dar, dacă vrei să fii dublu-sigur, poțiîncerca acest serviciu.
Aweber.com

Dacă vrei să începi un newsletter, Aweber e soluția perfectăpentru începători dar și pentru avansați. Îți permite să aduni abonați la tinepe blog, să le trimiți mailuri (inclusiv mailuri automate) și să vezi diversestatistici (cine a dat click, cine a deschis fiecare mail etc.)
Amazon S3

Amazon S3 oferă stocare ”in cloud” a datelor dar nu neapăratpentru uz personal ci pentru site-urile și blogurile tale. Dacă ai un videofoarte mare căruia încerci să îi faci streaming pe site, pune-l pe Amazon S3 șise va încărca mult mai repede pentru toți vizitatorii tăi. Recomandat mai alesdacă ai hosting de tip shared. Atenție, acesta est eun serviciu plătit, deși sumele nu sunt mariși depind de traficul pe care-l ai TU pe site. Ai gratuit, timp de un an,câțiva giga. Detalii aici.
GoogleDrive

Pe scurt, ai 15GB de stocare in cloud gratis și, tot ce trebuie săai este un cont de mail. Poți partaja (tot gratis și fără restricții) fișierelecu alți utilizatori ai acestui serviciu. Dispune și de o aplicație pentrucalculator ce îți permite să downloadezi toate documentele pe calculator pentrua le modifica de-acolo. Se sincronizează automat cu serverul.
FreePik

FreePik este o resursă extrem de mare de imagini gratuite, înspecial desene în format vectorial. Te rog să verifici licența fiecăreia pentrucă s-ar putea să trebuiască să oferi ”credit”, adică să pui link către autorulacelei resurse în momentul în care o folosești.
iStockPhoto

iStock este cel mai mare și cel mai popular site de unde poțicumpăra poze, pe care apoi le poți folosi pe site-ul tău, în logouri,ebook-uri, cărți și-așa mai departe. Poți face aproape orice în afară să levinzi mai departe.
Fotolia.com

Fotolia este resursa mea preferată de poze plătite datorităprețurilor bune și a bazei de date absolut imense. Peste 36 de milioane de pozela data scrierii acestui articol.
AlteSite-uri cu poze…
http://startupstockphotos.com/
http://www.sitebuilderreport.com/stock-up
HootSuite

Un serviciu web ce îți permite să gestionezi toate conturilesocial media dintr-un singur loc.
NutshellMail

NutshellMail îți face un fel de rezumat al postărilor primite peconturile de social media și îți trimite mailuri. Util dacă nu prea ai timp săpierzi timpul pe rețelele de socializare dar ai vrea, totuși, să fii la curentcu ultimele noutăți.
Feedly

Un agregator de tip RSS pentru a fi la curent cu ultimele știridar bun și pentru a descoperi conținut pe Internet.
Quicksprout

Un serviciu interesant ce îți arată cât de bine stă blogul tău peparte de social media.